Pavel LondakFoto: Repro
Jalgpall
6. mai 2014, 16:27

Hirmsa näohaava saanud Londak: "Õnneks jäid närvid kahjustamata!" (4)

Nädalavahetusel Norra kõrgliigas hirmsa näohaava saanud Pavel Londak tõdes, et ilmselt tuleb tal natukene ilukirurgi abi kasutada. Haav oli pikk ja sügav, aga õnneks ei saanud närvid kahjustada, rääkis väravavaht.

"Ei saa öelda, et kõik on korras, aga valu ei ole, ainult haav," kirjeldas Londak oma tervist kaks päeva pärast vigastuse saamist. Enesetunne oli mehel lausa nii hea, et Õhtulehe kõne ajal rassis ta jõusaalis.

Väravavaht meenutab, kuidas ta näohaava sai: "Ma läksin karistusala äärde palli püüdma ja vastasmängija tuli otse jalaga. Korgiga sai ta mu näole pihta."

Kuigi pildilt jääb mulje nagu oleks mehe näos suuremat sorti auk, ei pannud Londak enda sõnul hetkeks seda tähelegi: "Algul ei tundnud ma midagi, sest pea oli kaldus. Tõusin ning tundsin järsku, et tuleb verd ja veel päris palju."

Mehe sõnul ei pannud kohtunik ta häda tähelegi ning väravavaht pidi ise mängu peatamiseks palli auti viskama. "Siis tuli meeskonna arst platsile ja näitas kohe, et vajan vahetust."

Mehele tehti haava kokkuõmblemiseks 14 õmblust, niidid võetakse välja tuleval esmaspäeval. Londak võib vajada ka plastilise kirurgi abi, et ta näole koledat armi ei jääks. "Kohalik arst ütles, et võib-olla on vaja väikest operatsiooni. Mu oma arst ütles, et ootame ühe kuu ja siis vaatame. Mina ise tunnen, et äkki on ikka väikest korrektiivset lõikust vaja, sest haav oli sügav ja pikk. Sellega läks õnneks hästi, et närvid jäid kahjustamata," ütles ta.

Homme peab eestlase koduklubi Bodø/Glimt karikamängu kolmanda liigaastme klubiga. "Füsio ütles, et ma ei mängi. Nädalavahetusel … Vaatame, räägime arstiga," ütles Londak.