Tõeline tudengisportlane piirdub ainult lubatud ainetega! Pilt on illustratiivneFoto: TEET MALSROOS
Spordivaria
6. mai 2014, 21:47

Tartus toimuvatel tudengimängudel tehakse ajalugu

16.-18. maini toimuvad Tartus SELLi üliõpilasmängud, kus 14 alal võistlevad üliõpilassportlased üle kogu maailma. Kuna SELLi mängud seisavad ausa ja puhta spordi eest, siis tehakse mängude raames koostööd Eesti Antidopingu Agentuuriga ning esmakordselt mängude ajaloos võetakse osalejatelt dopinguproove.

Eesti Akadeemilise Spordiliidu juhatuse ja SELLi mängude korralduskomitee esimehe Ants Veetõusme sõnul on dopingukontrolli eesmärk tagada võrdsed võimalused kõigile sportlastele.

"Tahame, et võisteldakse ausate vahenditega ja et kõikidel osalejatel oleksid samad võimalused heade kohtade nimel võistelda. Kuna dopingu teema on hetkel väga aktuaalne ja puhta spordi temaatika päevakorral, siis otsustasime ka SELLi mängudel eeskuju näidata ja ausa spordi eest võidelda," rääkis Veetõusme.

"Kõige tähtsam sõnum ongi see, et sportlased peavad arvestama, et dopinguvaba tuleb olla ka väljaspool tippsporti ja universiaade, proove võidakse võtta igalt sportlaselt ja sellega tuleb arvestada.“

Veetõusme sõnul ei ole dopinguproovide eesmärk hirmutada vaid garanteerida igale osalejatele võrdsed tingimused ja et aus sportlane saaks talle väärilise koha, mille nimel ta on pingutanud ja vaeva näinud.