Neinar SeliFoto: LAURA LANTS
Krimi
7. mai 2014, 08:08

Prokurör taotleb ringkonnakohtus Neinar Seli kohtu alla andmist (11)

Riigiprokurör Steven-Hristo Evestus vaidlustas Harju maakohtu määruse saata Tallinna Sadama nõukogu juhi ja Eesti Olümpiakomitee presidendi Neinar Seli süüasi riigiprokuratuurile tagasi Tallinna ringkonnakohtus.

"Määruskaebus on esitatud," ütles Steven-Hristo Evestus Õhtulehele.

Riigiprokuratuur süüdistab Selit olümpiakomiteele tehtud annetuse tõttu toimingupiirangute rikkumises suures ulatuses - ta hääletas mullu oktoobris Tallinna Sadama nõukogu koosolekul enda juhitud olümpiakomiteele 250 000 euro eraldamise poolt. Kaitsja taotles Harju maakohtus Seli süüasja prokuruatuurile tagastamist, kuna süüdistus oli puudulik tõendite osas, millega maakohus nõustus. Prokuratuur pole sellega nõustunud.

Evestus on varem öelnud ERR-i uudisteportaalile, et tõendite lahtikirjutuste puhul ei olnud käesolevas kriminaalasjas rikutud kaitseõigust, sest kaitsjale ja süüdistatavale on kõik tõendid üle antud ja nad on nendega tutvuda saanud.

"Samas tuleb arvestada, et süüdistusakti koostamise kohta võistlevas kohtumenetluses kehtivad erinõuded ning kohus ei tohi kehtiva õiguse kohaselt tõendite sisu enne kohtulikku uurimist teada," märkis Evestus.