Kalev/Cramo tagamängija Curtis Mullage.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
7. mai 2014, 10:52

Ville Arike | Kas Millage kerkib finaali võtmemängijaks? (3)

Käesolev nädal möödub korvpalliliiga finaali ootuses. Mõni võib rahvusvahelise ebaedu ajal kiruda, et Cramo (Rock) ei oota muud, kui maikuist kodust finaali ja see konnatiigi madistamine pole tähtis, aga tegelikult ikka on küll ning sel kevadel on üle mitme aasta jälle lootust näha põnevat vastasseisu.

Nagu karta oli, ei läinud poolfinaalides põnevaks. Kas neist ühepoolsetest matšidest sai ka suure finaali tarvis midagi välja lugeda? Mitte palju, aga natuke siiski. Vastased (Ühisliiga vs Tarvas) on küll totaalselt erinevast mastist, kuid Kalev/Cramo mäng on muutunud meeskondlikumaks. Pall liigub paremini kui talvel, mil nii mängupilt kui ka tulemused olid lootusetult out.

Ning mõlema poole treenerid tõstsid esile Curtis Millage'i esitusi. Tabasin end poolfinaale vaadates mõttelt, et olnuks see mees juba Eestisse saabudes sama heas füüsilises vormis, saanuks Kalev Ühisliigas ehk mõne lisavõidu. Ning pärast seeria lõppu ütles Kalevi juhendaja Alar Varrak välja sama mõtte.

Millage'i puhul on tegemist konkreetse näitega, et pallimänguala proff peab end vormis hoidma ka ajal, mil ta pole parajasti ühegi klubiga seotud. Olgem ausad, detsembris saabudes oli ta kui märg pesu nööril.

Mees tunnistas värske ajakirja Basketball kaanestaari persooniloos, et olevat koos agendiga naerma puhkenud, kui Kalev pakkus katseajaga lepingut. Ja ütles esmakohtumisel Kalevi treenerile, et võiks katseaja pakkumist võtta solvanguna, kuid võtab siiski väljakutsena.

Loodetavasti sai mees oma esimeste esituste järel isegi aru, et polnud see solvang midagi. Aga tööd on ta endaga teinud ja võib seetõttu kerkida finaali võtmemängijaks.

Ja teiselt poolelt? Rock oli nagu selle hooaja Rock ikka. Tundub, et august ollakse väljas ning küsimus on vaid selles, kui palju jätkub elavjõudu. Pole üldse välistatud, et sealgi kerkib võtmepersooniks mängujuht – küll ses osas, et kas Augustas Peciukevicius taastub rangluumurrust ja pääseb platsile.