Michael Jordan.Foto: AFP / Scanpix
Korvpall
7. mai 2014, 13:22

Michael Jordan: vihkasin teismelisena valgeid inimesi (5)

Maailma läbi aegade parimaks korvpalluriks hinnatav Michael Jordan räägib oma uues raamatus, kuidas ta suhtus lapsepõlves valgetesse inimestesse ja rassismi.

Jordan kasvas üles North Carolina osariigis ja 1977. aastal kutsus üks tüdruk teda keskkoolis "neegriks". "Viskasin teda limonaadiga. Olin tõeline mässaja ja pidasin ennast rassistiks. Olin kõikide valgete inimeste vastu," meenutab ta.

Jordan sai koolilt intsidendi eest karistada, aga sel ajal veenis Jordani ema teda rassiviha maha matma ja seda elus mitte kaasas kandma.

Praegu on Jordan Charlotte Bobcatsi klubi omanik ja võttis sõna ka Los Angeles Clippersi omaniku Donald Sterlingu rassismiskandaali teemal. "Mul on selles osas kaks vaatenurka, praeguse juhi ja endise mängija oma. Omanikuna tunnen loomulikult tülgastust, et teise tiimi omanik võib omada nii haiglaslikke ja solvavaid vaateid. Mängijana olen samuti endast väljas," rääkis ta.

Sterling ütles eravestluses oma tüdruksõbrale V. Stvianole, et ärgu toogu mustanahalisi endaga Clippersi mängudele kaasa. NBA määras seepeale Sterlingule eluaegse keelu ja üritab meest sundida klubi ära müüma.