Louis van Gaal tänasel Hollandi koondise treeningul, mille eel tunnistas ta, et soovib saada Manchester Unitedi peatreeneriks.Foto: UNITED PHOTOS
Jalgpall
7. mai 2014, 23:02

Louis van Gaal: Man Unitedi peatreeneriks hakkaksin suurima hea meelega!

Hollandi jalgpallikoondise peatreener Louis van Gaal kinnitas täna esimest korda avalikult, et on huvitatud Manchester Unitedi juhendaja ametikohast. Seni oli van Gaal antud teemal vaikinud, kuigi Man Unitedi otsus teda eelistada on Inglismaal juba nädalapäevad avalik saladus.

"Tahan seda töökohta. Loodetavasti valitakse mind välja. Manchester United on maailma suurim jalgpalliklubi ja nende juhendamise väljakutse oleks fantastiline," sõnas van Gaal täna, kui alustas MMi eelset treeninglaagrit Hollandi koondisega, kellega van Gaali seob leping MM-finaalturniiri lõpuni.

Samas rõhutas van Gaal, et midagi ei ole veel kindel. "Ajakirjandus paistab olevat veendunud, et mind on väljaa valitud, aga loeb ikkagi Manchester Unitedi arvamus. Peame ootama klubi otsust, nagu nende asjade puhul alati. Tegu on protsessiga, mis võtab aega. Ajakirjandus kiirustab alati asjadest ette," rääkis van Gaal ja lubas, et esialgu keskendub ta tööle Hollandi koondisega. "Olen pikalt oodanud võimalust töötada MM-finaalturniiril ja seal edu saavutamine on minu jaoks väga oluline."

Manchester United vallandas paari nädala eest Sir Alex Fergusoni errumineku järel ametisse nimetatud šotlase David Moyesi. Praegu täidab peatreeneri kohuseid 40aastane mängija Ryan Giggs, kes saab usutavasti van Gaali abitreeneriks.

Louis van Gaal on klubisid juhendades võitnud järgmised tiitlid: Amsterdami Ajaxiga 3 Hollandi meistritiitlit, Meistrite liiga ja UEFA karikasarja, FC Barcelonaga 2 Hispaania meistritiitlit ja Hispaania karikasarja, AZ Alkmaariga Hollandi meistritiitli (NB! Ostis võiduka hooaja keskel meeskonda Ragnar Klavani), Müncheni Bayerniga Saksamaa meistritiitli ja Saksamaa karikasarja.