Justin Doellman võidukarika ja finaali MVP auhinnaga. Ning MVP oli ta tõesti: esimeses mängus 28, teises 26 punkti, mida enamat sa oskad tahta! Foto: EUROCUP
Jalgpall
8. mai 2014, 07:00

Valencia täiendas Hispaania pallimänguklubide erakordset euroedu (1)

Korvpalli EuroCupi finaalis mänguks ei läinudki, sest eelmisel nädalal 13punktilise edu sisse saanud Valencia võitis eile Kaasanis peetud kordusmängus sealse Unicsi vastu esimese veerandaja 16:4, hiljem isegi suurendas vahet, jäi peale 85:73 ja võitis kahe mängu kokkuvõttes 25 silmaga.

Ja ei mingit Andrew Goudelocki. Finaali vaieldamatuks staariks kerkis hoopis Valencia ameeriklasest ääremängija Justin Doellman, kes viskas 26 punkti ja tema efektiivsustegur oli 34. Seeria avamängus olid samad näitajad vastavalt 28 ja 35… Sarja võiduga teeniti tuleva hooaja Euroliiga pääse.

Valencia on vaid üks liige Hispaania pallimänguklubide selle kevade üliedukas euroesinejate nimekirjas. Euroliigas jõudsid teatavasti Final Fouri Madridi Real ja Barcelona – koduliiga põhiturniiril saab Valencia nende kahe vahel teise koha ning on sel hooajal mõlemaga mänginud 1:1.

Jalgpallis jõudsid Meistrite liiga finaali teatavasti Madridi klubid Real ja Atletico. Barcelona mängis veerandfinaalis, kus kaotas Atleticole. Euroopa liiga finaalis mängib Sevilla, kes oli poolfinaalis parem Valenciast.

See pole veel kõik. Käsipalli-Barcelona mängib samuti Meistrite liiga Final Fouris ning sama klubi veepallisats selle ala tippsarja Final Six’is. Vaid selle Pürenee riigi võrkpalliklubidel pole midagi nii uhket ette näidata.