Eesti naiste jalgpallikoondise ründaja Signy Aarna mängib Soome kõrgliiganaiskonnas Kuopio Pallokissat. Foto: MATI HIIS
Jalgpall
8. mai 2014, 09:00

Signy Aarna kaifib profielu: ole ainult naine ja mängi!

Kui Eesti naiste jalgpallikoondise ründajal Signy Aarnal avanes võimalus asuda Soome kõrgliigas profina mängima, sündis otsus ülikooliõpingud katkestada lihtsalt. Ei saanud ju jätta unistusele järele minemata!

Aarna kuulub alates jaanuarist Soome kõrgliigas – Euroopa naiste jalgpalli hierarhias on põhjanaabrite meistriliiga tugevamat sorti keskmik – praegu kolmandat kohta hoidvasse naiskonda Kuopio Pallokissat.

Eestlanna roll on kandev – kuue vooruga on ta löönud kuus väravat, millega on oma naiskonna kindel esiründaja ning terve Soome kõrgliiga hetke paremuselt teine väravalööja. "Elan praegu elu, millest olen 10 aastat unistanud! Ja pole märkigi, et sellest niipea ära tüdineksin," muheleb Aarna.

Unistus seisnebki profijalgpalluriks olemises. Aarna saab elada ainult jalgpalli nimel. "Kõik on olemas. Ole ainult ise naine ja mängi!" kirjeldab Põlvamaalt pärit 23aastane piiga.

Pallokissat naiskond teeb nädalas kaheksa jalgpallitrenni, kusjuures talvel ei tulnud harjutada jäisel kunstmurul, vaid hooajaks valmistuti jalgpallihallis. Pallitrennidele lisanduvad jõusaalitreeningud. "Kõik pallitrennid on väga hästi planeeritud. Naiskonna peatreener Ollipekka Ojala töötab ühtlasi kohalikus jõusaalis, mis võimaldab tal ka mängijate jõutreeninguid juhendada."

Nädalavahetusel on meistrivõistluste kohtumine. Üks päev nädalas on ette nähtud puhkuseks. Ning kõige selle eest makstakse Aarnale veel palka kah. "Elan ära ja kuna olen kokkuhoidlik tüdruk, siis õnnestub ühtteist kõrvale samuti panna," sõnab Aarna, kelle jaoks on tegu elu esimese töökohaga.

Kodumaal Põlva Lootoses mänginud Aarna kinnitusel on Soome kõrgliiga Eestiga võrreldes nagu öö ja päev. "Tempo on kordades kiirem nii trennis kui ka mängus, jalgpall on kõvasti jõulisem ning naiskonnas valitseb kõva sisekonkurents. Kõik see arendab. Tunnen, et olen juba praegu kõvasti parem jalgpallur, kui aasta alguses Soome minnes."