Motherwelli ründaja Henri Anier.
Jalgpall
7. mai 2014, 23:38

HEA TÖÖ! Henri Anieri koduklubi Motherwell pääses taas eurosarja!

Eesti jalgpallikoondise ründaja Henri Anieri koduklubi Motherwell on kindlustanud kolmandat hooaega järjest Šotimaa meistrivõistlustel medali, mis tähendab ühtlasi, et suvel avaneb neil võimalus osaleda Euroopa liigas.

Motherwell kohtus täna eelviimase vooru mängus koduväljakul Invernessiga ja võitis 2:1, Anier sekkus vahetusest 79. minutil. Eurosarjakoht oli tegelikult kindel juba enne avavilet, sest medalivõit selgus juba eile, kui neljandal kohal asetsev Dundee United kaotas kodus 1:3 Aberdeenile.

Meistritiitli kindlustanud Glasgow Celticil on viimase vooru eel 95 punkti. Järgnevad Aberdeen 68 ja Motherwell 67 punktiga. Hõbeda ja pronksi täpne saatus - Euroopa liigat alustatakse vastavalt teisest ja esimesest eelringist - selgub viimases voorus peetavas omavahelises mängus, mis peetakse pühapäeval Aberdeeni koduplatsil.

Kui Anieri praegune ja Henrik Ojamaa endine koduklubi Motherwell selle mängu võidab, kuulub hõbe neile, muidu Aberdeenile. Motherwell võitis Šotimaa kõrgliigas hõbemedali ka hooajal 2011-12, mullu pälviti pronks.