HC Kehra fännklubi on viimase paari aastaga tublisti kosunud ja elab nüüd meeskonnale kaasa nii kodus kui ka võõrsil.Foto: MATI HIIS
Spordiblogi
8. mai 2014, 14:53

Risto Lepp | Olid alles ajad - Kehra fännid peksid poolajal Põlva "villaseid" ja vastupidi

Kehra ja Põlva selgitavad spordihoones kõvemat käsipallimeeskonda Eestis. Poolaeg. Jooksin koos kaaslastega välja, sest samasugune intriig nagu platsil, oli üleval ka õues.

Spordihoonest olid välja astunud fännid, kes üksteisega juba mängu ajal mahlakaid väljendeid vahetasid. Suur oli tõenäosus, et hakkab juhtuma tavapärane fännide kaklus. Üle mängu virutati mõnel kiilakal kehrakal või pikajuukselisel põlvakal silm siniseks.

Käimas olid siis 90ndad! Olgem ausad, selline action mulle siis väga meeldis! Miks ei peakski, kui olen ühes oma põlvkonnaga kasvanud üles Sylvesteri, Arnoldi ja Jean-Claude'i filmide saatel! Suur osa provotseerijaid kehastusid kangemat kraami libistades siis rusikakangelasteks.

Vägijoogid käisid saalis käest kätte ja tihti väljus olukord kontrolli alt. Saalidesse pidid koduklubid finaalseeriaks organiseerima turvamehed. 2000-ndate alguses hoiatas isegi Eesti Ekspress, et finaalseeria otsustavaks mänguks on Kalevi Spordihalli kohale tulnud isegi märulipolitsei.

Loe rohkem 2008. aasta artiklist "Serviti vs Kehra: miks käsipallifänn mängule ajalehe kaasa võtab", kus on Kehra ja Põlva fännide vastasseisust põnev jutt.

Tänapäeval kõrgem fännikultuur

Tänasele kolmandale finaalmängule Põlvasse sõidab jällegi posu Kehra fänne. 55-kohaline buss täitus hetkega ning paljud peavad mängu kaema tulema oma autodega. Viimastel aastatel tuleb au anda Kehra fännirühmitusele, kes on järjest rohkem organiseeritud ja käivad koos ka ühisüritustel. Loodetavasti leiab vahepeal võitudega liiga ära hellitatud Põlva publik ka tee spordihoonesse ja pakub Kehra kaasaelajatele konkurentsi.

Platsi ääres on raskem kui platsil

Viimased 1,5 kuud olen olnud kehralastele nõuga abis ja võtsin sisse abitreeneri koha, kuna trauma ei lase veel platsile naasta. Mängu pingilt vaadata on tükk-tükk maad raskem. Ise väljakul olles sain enda peale loota. Nüüd tuleb leppida vihjete andmisega teistele ja mängijaid usaldada. Emotsionaalselt on peale kahte võitu olnud aga vähemalt sama hea tunne kui mängijana, eriti kui võita soosikut. Juhime kolme võiduni mängitavat seeriat Serviti vastu 2:0.

Kuidas Chocolate Boys finaalile ülikondades tuli ja karistada sai?

Aastaid tagasi ühe võidu kaugusel olnud Chocolate Boys tuli mängule ülikondades, et võidu korral otse võidupeole sõita. Enesekindlus on hea asi, kuid vastast tuleb alati austada ning selline käitumine võib viia keskendumise oluliselt ning ennast kätte maksta. Loomulikult said nad selles mängus kaotuse ning käsipalliüldsus mäletab seda lugu elu lõpuni!

Kas tänane mäng tuleb jälle põnevusetendus?

Põlva Serviti käsipallimeeskond on sel hooajal näidanud väga võimsat ja stabiilset mängu. Enne finaalseeriat uskus käsipalliüldsus kindlat Serviti võitu, eriti kui kehralased oskasid poolfinaalis Viimsile ühe mängu kaotada.

Kehra on aga läbi ajaloo näidanud ennast eelkõige tugeva play-off võistkonnana, mida on tõestanud ka tänavu võidetud karikafinaalid ja kaks meistriliiga finaalmatši. Tänases kohtumises on HC Kehra/Pulp & Paper meeskonnal võimalus võidu korral meistritiitel kindlustada.

Kehra juhib 2:0, kuid siiski loen ma Põlvat selle seeria soosikuks. Favoriidikoorem on Serviti õlul, kuid täna on neil selg vastu seina ja eksimisruumi pole! Loodame, et publik saab jälle väärt emotsiooni ning võidab tänase päeva parim meeskond!

Täna kell 18.30 Põlva Mesikäpa Hallis algav vastasseis (internetis näeb ka otseülekannet) annab vastuse küsimusele: kas käsipallihooaeg lõppeb täna või jätkub?