Lisaks oma mängu kiiremaks ajamisele tuleks Põlva Serviti šanssidele väga kasuks, kui kuidagi suudetaks peatada HC Kehra kasuks teises finaalis 11 väravat visanud Uku-Tanel Laast.Foto: MATI HIIS
Käsipall
8. mai 2014, 15:28

Kas Kehra võidab täna Eesti meistritiitli? Sõltub, kas Serviti suudab mängu kiireks ajada

Käsipalli Eesti meistriliiga finaalseerias peetakse täna kolmas kohtumine. Kui HC Kehra suudab võõrsil Põlva Servitist jagu saada, kuulub seeriavõit ja meistritiitel tulemusega 3:0 neile.

Finaalseeria esimesed kaks mängu paistsid silma väga madala skoori poolest. Esimese, lisaajale läinud matši võitis Kehra 22:21, teise kohtumise 22:20. 130 minutiga on Kehra visanud 44 ja Serviti 41 väravat. Madal skoor näitab, et Kehra on suutnud Serviti trumbi – kiire mäng – maha suruda.

Aprilli keskel Serviti jaoks õnnestumise ehk hõbemedaliga lõppenud Balti liiga finaalturniiril oli põlvalaste trumbiks kiire rünnak. Isegi siis, kui pall võrku lendas, pandi see marukiiresti mängu ning üritati vastane kaitse organiseerimisel jänni jätta. Kehra peatreener Jüri Lepp on kaval rebane, kes suutnud finaalseerias Servitile madala tempo peale suruda. Positsioonirünnak pole Servitil aga kiita.

Serviti kodulehekülg kurdab kolmanda mängu eel: "Kas Serviti võidab juba täna hõbeda? See oleks tore küll ja väga vabastav. Ainuke halb asi, et sel juhul võtab Kehra kulla.

Mitte et Eesti meistrikuld mingi imeasi oleks, mida hullult taga ajada ja mille pärast kaks võistkonda peavad huvilistele nii kinnist ja masendavat mängu demonstreerima nagu kaks esimest finaali seda olnud on. Inimene läheb koju, on pettunud ja segaduses, et mis asi see siis nüüd oli. Harilikku spordisõpra paeluvad suur hulk väravaid ja kiired liikumised."

Serviti leeri pettumus on arusaadav, aga nagu pallimängudes ikka – igaüks peab ära kasutama oma tugevused ja elimineerima vastase omad. Kehra on seda senises kahes mängus selgelt paremini suutnud. Ning võitmise stiil ununeb kiiresti. Ajalugu mäletab tiitleid, mitte seda, et visati vähe väravaid.