Avo Keel riputab oma punase dressipluusi varna ja vahetab selle ilmselt Pärnu sini-kollase vastu.Foto: Mati Hiis
Võrkpall
8. mai 2014, 17:42

Selverist lahkunud Avo Keel: üheksa aastat sõitsin iga päev Pärnu ja Tallinna vahet

Üheksa aastat Tallinna Selveri peatreenerikohuseid täitnud Avo Keel ei soovinud enam lepingut pikendada ning täna nimetati mehe asendajaks seni Rakvere meeskonda juhendanud Rainer Vassiljev. "Selver tegi parima valiku, mis siin teha andis," hindab Keel oma järglast.

Selveri klubi juht Oliver Läll rääkis Õhtulehele, et valitsev Eesti-Läti ühisliiga meister soovinuks Keele jätkamist, ent treener ise ütles sellele "Ei." Keel ise selgitab otsuse tagamaid: "Ma arvan, et klubi minus pettunud ei olnud. Sai siin omajagu tiitleid võetud: 17 vist selle 9 aasta jooksul. Ja kindlasti olen mina, oma klubiga, see tähendab Selveriga, rahul olnud. Lihtsalt üheksa aastat sain sõita sisuliselt iga päev Pärnu ja Tallinna vahet."

Eesti võrkpalli hetke kõige halvemini hoitud saladus on, et Keelest saab tulevaks hooajaks oma kodulinnaklubi uus peatreener, ent mees ise seda ei kinnitanud.

Küll oli selle hooaja alguseni ka rahvusmeeskonna peatreeneri kohuseid täitnud Keelel kiitvaid sõnu kasutada Selveris tema järglaseks saava Vassiljevi kohta. "Kuna ma olen Raineri ka koondise juurde (abitreeneriks – toim.) kutsunud, ju siis mulle meeldivad tema arusaamad ja arusaamised võrkpallist. Selver tegi parima valiku, mis siin teha andis," rääkis Keel.

Kas mehe Selverist lahkumine mõjutab kuidagi ka tema poegade Martti ja Markkuse käekäiku? "Marttil on kõigepealt tekkinud mingisugune huvi soomest ja noorem poiss on kah kindlasti valikute ees – aga nende kohta ei oska veel midagi öelda," räägib Isa-Keel. Üldisemalt ennustades on ta kindel, et klubide koosseisud ei ole järgmise hooaja alguses samasugused nagu eelmise lõpus: "Selge on see, et kindlasti, kuna siin on toimumas treenerite liikumist, siis koos treeneritega toimub ka mängijate liikumine olenevalt sellest, kes kellele meeldib, kes keda usaldab."