Eesti vandus Hispaaniale kindlalt allaFoto: STANISLAV MOSHKOV
Jalgpall
8. mai 2014, 19:55

GALERII! Riin Emajõe: Hispaania lükkas palli, meie pidime seda taga ajama

Eesti naiste jalgpallikoondis vandus täna Lilleküla staadionil tugevale Hispaania naiskonnale alla 0:5.

Eestlannad suutsid värava puhtana hoida 21 minutit, kuni 23aastane Maria Losada skoori avas. 11 minutit hiljem läks hoogu Natalia, kes kolme minutiga vormistas seisuks 3:0.

Teisel poolajal lisandusid Losada ning 23aastase Jennifer Hermoso tabamused.
Kõik väravad tulid ebakindlusest – kaartide tõttu kohtumist pingilt jälginud Getter Laari asendanud Imbi Hoop ei suutnud olukordi lugeda ning pidevalt hispaanlaste pilli järgi jooksma pidanud eestlannad väsisid ära.

„Hispaania lükkas palli, meie pidime seda taga ajama," oli kaitsja Riin Emajõe nõus, et tiki-taka jalgpalli kiirus on eestlaste jaoks veel mägede taga. „Samas võitlesime päris hästi. Kui Tšehhile ei saanud me kuidagi vastu (kaotati 0:6 – toim.) , siis nüüd näitasid tüdrukud, mille nimel oleme viis aastat tööd teinud. Treenerid nägid, et suudame neile midagi tagasi anda," sõnas ta.

Tõsi, viis aastat tagasi naiskonna etteotsa asunud Keith Boanas on pannud nad ründavamalt mängima ning enam ei seisa eestlannad platsil kui tammed, vaid pusivad ise.


„Me ei ole nii kiired kui Hispaania ning teadsime ette, et võib-olla me ei võida seda mängu, aga tähtis on, et mängiksime paremini kui võõrsil. Kui ma siia tulin, ütlesin, et 10 aasta pikkuse tööga jõuame kaugele. Pool on möödas ning näen, et seemnetest on väikesed võrsed kasvamas," sõnas Boanas, kelle sõnul on tähtis end sisselöödud väravatest mitte häirida lasta.


„Keegi ei usu mind, aga need 3-5 minutit, mis pärast väravat mööduvad, on kõige tähtsamad. Pallur peab end suutma kokku võtta ja edasi mängima. Vaimsust peab veel treenima," ütles ta.


Eestil on nelja kohtumisega koos kolm punkti, järgmine vastane on viimasel kohal asuv Makedoonia. Hispaania kindlustas valikgrupis liidrikohta, olles kogunud nüüd 22 punkti. „Nad on grupi parim naiskond ning kindlasti on nad suursoosikud ka MMil. Kuna nende stiil sarnaneb Hispaania meestekoondisele, on nad hea näide, kellest õppust võtta," arvas Boanas.