Põlva Servitile tagasid võidu kohtumises kokku 10 väravat visanud mängujuhi Ardo Puna viimase minuti tabamused. Fotol saadab ta 25 sekundit enne lõppu Kehra väravavahi Mikola Naumi selja taha 7 meetri karistusviske, mis tõi tabloole 25:25 viigi.Foto: ALDO LUUD
Käsipall
8. mai 2014, 21:28

Põlva Serviti serveeris ainulaadse elamuse (6)

Põlva Serviti alistas käsipalli Eesti meistriliiga finaalseeria kolmandas matšis 26:25 HC Kehra ja vähendas kaotusseisu 1:2le. Uskumatu lugu, sest 65 sekundit enne lõppu oli Serviti 23:25 kaotusseisus.

Miks lähevad inimesed spordivõistlust kohapeale, saali või staadionile vaatama? Enamasti ikka lootuses omade võidurõõmust osa saada, aga veel võimsam, kui õnnestub tunnistada midagi ainulaadset. Sportlikku saavutust, hetke või sündmust, mida annab veel aastaid meenutada ja rahulolevalt tõdeda: mina olin seal ja nägin kõike oma silmaga!

Just sellise elamuse serveeris täna Põlva Serviti käsipallimeeskond. Need ligi pooltuhat 2eurose pileti lunastanud pealtvaatajat said emotsiooni, mille eest oleks iga tõsine spordisõber nõus välja käima kümme korda suurema summa. Kusjuures sõltumata leerist.

Elamuse said nii Serviti kui ka Kehra toetajad, sest Kehra kaotus oli niivõrd unikaalne, erakordne ja emotsionaalne, et esmase valu tõrjub üpris ruttu tunne "Ma olin seal!". Seda igaühe isiklikku kollektsiooni, mille abil saab enda valitud hetkel mõtetega spordinirvaanasse seiklema minna, pole võimalik osta ühegi raha eest.

Kui Serviti peatreener Kalmer Musting 65 sekundit enne seisul 23:25 lõppu aja maha võttis, oli meistritiitel Kehral käega katsuda. Aga Andreas Rikken tabas joonelt, Kehra pudistas palli ära ja Serviti teenis 7 meetri karistusviske.

21aastane Ardo Puna seadis jalule 25:25 viigi. Serviti üleväljapressist kohmetunud Kehra kaotas veel korra palli ja kaks sekundit enne lõppu viskas Puna Serviti võiduvärava, mis vallandas sõltuvalt leerist meeleheite või ekstaasi.

Kehra peatreener Jüri Lepp ei osanud kaotuse järel suurt midagi kahetseda, sest imesid peatada on keeruline. "Minu treenerikarjääri jooksul pole juhtunud, et 65 viimase sekundiga saab pluss kahest miinus üks. Aga ju ta pidi siis nii juhtuma."

Õnnelik Musting oli mõtetega juba pühapäevas, kui Kehras peetakse seeria neljas mäng, mis Servitil sarnaselt eilsele ilmtingimata võita tuleb. "Ütlesin juba enne seeriat mängijatele, et meid ootab ees viis mängu. Eks näis, kas suudame seeria Põlvasse tagasi ajada."