Ardo KreekFoto: Paris Volley
Võrkpall
8. mai 2014, 22:21

Hiilgav Kreek ei suutnud meistritiitlit Pariisi jätta

Ardo Kreek ja Pariisi Volley pidid vaatamata kõvale vastupanule Prantsusmaa meistrivõistluste finaalis alla vanduma Toursi meeskonnale 1:3. Võitu ei aidanud tuua ka eestlase üleplatsiesitus.

Pariisi Volley mängu Prantsusmaa võrkpalli suveräänse valitseja Toursi vastu võib kokku võtta kui vapra võitluse tuuleveskite vastu. Olenemata pealinlaste ponnistustest oli mäng kogu aeg viimase kahe aasta meistrite poolele kaldu. Esimeses ja kolmandas geimis peeti punkt-punktis võitlust vaid esimese tehnilise time out'ini ja neljandas oli seis veel 20:21, ent lõpuks kaotas Pariisi meeskond kindlalt 1:3 (20:25, 25:21, 17:25, 20:25)

Temporündaja Kreek täitis hiilgavalt oma positsiooni võõrkeelset nimetus keskblokeerija ja pani punktivääriliselt käed vastu seitsmele Toursi rünnakule – tulemus, millele ei saanud ükski teine mees kummaltki poolt platsi ligilähedalegi. Lisaks lõi mees maha ka seitse rünnakut ja tegi kaks serviviga.

Pariisi parimad mehed olid Kreegist vaid kaks punkti rohkem toonud Mory Sidibe ja Marko Ivovic. Kes teab, ehk oleks meie mees ka nende tasemeni jõudnud, ent Pariisi klubi jäi Toursile otsustavalt alla just servi vastuvõtul ehk sidemängija variandid rünnakute lõpetamiseks olid piiratud nurgaründajatega.

Toursile tõid Kevin Klinkenberg ja David Konecny 20 punkti.