Ostrava Baniki klubis mängiv Joel Lindpere (keskel) põrkas esmaspäevases Tšehhi meistrivõistluste kohtumises peadpidi kokku vastaste keskkaitsjaga. Tulemuseks teadvuse kaotus ja väga tõsine näovigastus. Pildil talutatakse Lindperet pärast õnnetust platsi kõrvale.Foto: Ostrava FC Banik
Jalgpall
9. mai 2014, 17:38

Joel Lindpere õudne vigastus: nägu tuim ja näoluud katki, lisaks ka puukborrelioos (11)

Ostrava Baniki klubi poolkaitsja Joel Lindpere sai esmaspäevases Tšehhi meistrivõistluste kohtumises õõvastava vigastuse, kui põrkas peadpidi kokku vastaste keskkaitsjaga.

"Reedel räägime, praegu raske. Enam vigasem olla ei ole võimalik ühelgi sportlasel," seisis Lindpere teisipäevases tekstisõnumis. Nüüd, haiglast pääsenuna selgitas kogenud poolkaitsja kõike juhtunut täpsemalt. Seda on palju.

Esmalt peavigastus. "Kaks luud näos on katki – põsesarn ja mingi luu silma all. Lisaks on närv kannatada saanud ja pool nägu tuim. Ei tea, kas närv taastub või mitte. Öeldi, et võib, aga ei pruugi. Pekkis lugu. Päris halvasti on asjad.

Aga operatsioon läks õnneks hästi. Arstid vaatasid äsja mind üle ja öeldi, et uut operatsiooni vaja ei ole, kuigi algselt see oht oli. Järgmisel nädalal lähen uuesti kontrolli," rääkis Lindpere.

Vastasmängijale tal etteheiteid ei ole. "Kaotasin teadvuse ja peale palli midagi ei mäleta, aga hiljem videost vaatasin, mis juhtus. Tsenderdus lendas karistusalasse ja põrkasime peadpidi kokku. Ta lendas peaga mulle külje pealt sisse. Tema sai verehaava, mul läks kehvemini. Täielik ebaõnn, et nii läks. Ja seda ebaõnne on mul poole Tšehhis veedetud aasta jooksul olnud erakordselt palju!"

Nimelt ei ole näotrauma sugugi mitte ainuke Lindperet kimbutav häda – koeraga metsas jalutades korjas ta üles puugi, kes tõi kaasa borrelioosi. "Eestis olen elu aeg puuke korjanud ja ei mingit häda. Välismaal sain puugi esimest korda ja kohe borrelioos!

Võtsin ise ära, nagu ikka, aga paari päeva pärast läks hammustatud koht paiste. Seepeale tegin vereanalüüsid, mis näitasid borrelioosi. Pean veel kaks nädalat antibiootikume sööma ja kahe kuu pärast uue vereanalüüsi andma. Aga usutavasti sain sellele hädale õigel ajal jaole."

Ent ka see pole veel kõik. Veebruaris puusalihast rebestanud Lindpere jõudis enne esmaspäevast näotraumaga lõppenud matši aidata Baniku kahe võiduni, mis vinnasid meeskonna väljakukkumistsoonist üles, ent kevade alguse kihva keeranud trauma andis end uuesti tunda.

"Ilmselt ei ravinud rebendit täielikult välja. Igatahes hakkas see uuesti valutama ja esmaspäeval lähen Saksamaale uuringutele, et see veel kord üle vaadatakse. Haiglast haiglasse ja uuringult uuringule on minu jaoks need viis Ostravas veedetud kuud kulgenud."

Õnneks pole huumorimeel Lindperet ka väga keerulisel ajal maha jätnud. "Ei julge enam varsti kodust väljagi minna! Mõtlesin, et istun järgmised kaks nädalat riidekapis. Seal ikka uusi vigastusi ei saa!"

Tõsisemalt rääkides, siis näotrauma tõttu ei tohi Lindpere järgmised kuu aega mitte midagi teha. "Kui kõik läheb hästi, hakkan nelja nädala pärast jooksma," sõnab poolkaitsja. Leping Banikiga lõpeb peagi, ent selle teemaga Lindpere praegu pead ei vaeva: "Aeg näitab, mis saab. Praegu on kõige tähtsam tervis korda saada."