MARIO PAISTEFoto: ARNO SAAR
Korvpall
9. mai 2014, 20:51

Hiilgemängu teinud Mario Paiste: pidimegi selle võidu ära võtma (2)

Tallinna Kalevi korvpallimeeskonna peatreener Kalle Klandorf hoiatas enne poolfinaale Tartu Ülikool/Rockiga vastaseid tagamehe Mario Paiste eest. Toona ta suurt midagi korda ei saatnud, ent pronksiseeria avamäng Rakvere Tarva vastu oli võimas - 28 punkti ja 10 lauapalli, visketabavus väljakult 16st 11, kolmesed sealjuures 5st 3! Kalev oli kodusaalis peetud kohtumises parem 84:72.

"See oli meie ainuke kodumäng, pidimegi selle ära võtma, sest rohkem neid ei tule," sõnas 24aastane Paiste pärast mängu. "Eks me domineerisime lauas ja korvi all on meil jõudu natukene rohkem," lisas ta. Lauavõitluses oli Kalev Tarvast üle koguni 46:24.

Rakvere peatreener Andres Sõber kiitis samuti Paistet. "Füüsiliselt on Paiste oma positsiooni üks tugevamaid kutte, jalg on väga tugev all. Aga ta pani kaugelt ka ära, see oli veidi üllatav," rääkis Sõber ja nõustus, et lauas ja korvi all oli Tarva allajäämine selge.

"Aga me oleksime võinud mitmeid olukordi paremini lahendada. Kahtedelt-kolmedelt ehk Leppikult ja Saagelt ei tulnud sellist panust kui lootsin," ütles juhendaja.

Kalevi peatreeneri Kalle Klandorfi sõnul oli suur kasu vaheajal peetud vestlusest, mis äratas mehed üles. Teist poolaega alustas Kalev koguni 16:0 spurdiga, mille abil pöörati 42:47 kaotusseis 58:47 eduks.

"Saadi aru, et kui asi paremaks ei lähe, kuuldakse pärast mängu riietusruumis sama juttu," tõi ta välja esituse paranemise põhjuse.

Klandorf uskus, et ka esmaspäeval Rakveres peetav teine mäng tuleb pingeline. "Ega Andres seda niisama käest ei lase. Samas pole neil suurt midagi juurde panna, kolmesed võivad paremini minna (täna 25st 8), aga korvi all pole neil väga lisada."

Kui Tarvas suudab seeria viigistada, toimub kahe võiduni peetava seeria otsustav heitlus kolmapäeval samuti Rakveres. Finaalseeria Tartu Ülikool/Rocki ja BC Kalev/Cramo vahel algab aga pühapäeval Tartus.