Nõmme Kalju sai napi võiduFoto: MATI HIIS
Jalgpall
10. mai 2014, 17:49

GALERII: Kalju ei olnud veenev, aga alistas Sillamäe ja tõusis taas liidriks

Jalgpalli Eesti meistriliiga 11. vooru keskses kohtumises alistas Nõmme Kalju tänu Alo Bärengrubi 51. minuti väravale 1:0 Sillamäe Kalevi ja tõusis taas tabeliliidriks.

Kalju alustas küll isukalt, aga 2012. aasta Eesti meistri esimese rünnakuhoo lõi Sillamäe tagasi ning avapoolaja edenedes õnnestus korralikke rünnakuid üles võtta ja mitmeid nurgalööke teenida ka Ida-Virumaa meeskonnal.

Kalju rünnakud olid küll teravamad, eriti paistis silma vasakul äärel tegutsenud Allan-Axel Kimbaloula, ent käesoleval hooajal esimest korda Sillamäe väravat kaitsnud Venemaa puurivaht Artjom Levizi kontrollis oma karistusala kindlalt ja julgelt. Vaheajale mindi seisul 0:0, mis pakkus kindlasti Sillamäele kerget rahulolu.

Teise poolaja alguses aga olukord muutus. Kalju teenis 51. minutil keskväljalt karistuslöögi, mille klaarimisega Sillamäe kokkuklopsitud kaitseliin – Igor Dudarev pidi kohtumise mängukeelu tõttu vahele jätma ja Aleksandr Volodin oli koosseisuprobleemide tõttu nihutatud keskpoolkaitsesse – hakkama ei saanud.

Lahtise palli prõmmis võrku Kalju keskkaitsja Alo Bärengrub. Juhtvärav pani tavapäraselt häälekalt meeskonda toetanud Kalju fännid veelgi innukamalt laulma-hüüdma, ent platsile see positiivsus edasi ei kandunud. Kalju muutus ettevaatlikuks ning kuigi ei saa öelda, et initsiatiiv kaldunuks Sillamäele, olid külalised mängus korralikult sees.

Sillamäe rünnakute lõpplahendused olid aga hambutud. Kord nappis kiirust, et korralikult löögile jõuda, kord oli sihik väga paigast ära. Sillamäe vast parim võimalus avanes 81. minutil, kui vahetusmees – neid oli Sillamäel täna kaasas vaid kolm, neistki üks väravavaht! – Stanislav Murihhin karistusala joonelt löögile pääses, ent madal ja tugev sooritus lendas Vitali Teleši väravast napilt mööda.

84. minutil avanes Hidetoshi Wakuil oivaline šanss Kaljule kolm punkti kindlustada, aga sel hooajal viis väravat löönud jaapanlase pommlöök lendas samuti mööda. Kohe seejärel tõi Kalju peatreener Igor Prins väljakule kaitsja Jorge Rodriguesi, kes võttis sisse koha kaitseliini ees eesmärgiga Kalju 1:0 edu tsementeerida.

See Kaljul ka õnnestus. 1:0 võit Sillamäe üle polnud veenev, ent kolm punkti tulid tabelisse ja see oli nõmmekate jaoks kõige tähtsam. Kalju tõusis tagasi liidrikohale, mille eile Tallinna Kalevit 5:1 nüpeldanud Tallinna Flora ajutiselt endale oli kahmanud.

11 vooru järel näeb tabelitipp välja selline: Kalju 26, Flora 24, Infonet 23, Levadia 22, Sillamäe 18.

EELVAADE

Jalgpalli Eesti meistriliiga 11. vooru keskses mängus võõrustab Nõmme Kalju täna kell 16 Kadrioru staadionil Sillamäe Kalevit.

Pärast märtsis tehtud viike Flora (1:1) ja Levadiaga (0:0), on Kalju võitnud kõik viis meistriliigas peetud kohtumist ja läks 11. voorule vastu tabeliliidrina. Eile Tallinna Kalevist 5:1 jagu saanud Tallinna Flora tõusis vähemalt tänase pärastlõunani tabelis esikohale, aga nõmmekatel on võimalik kuuenda järjestikuse võiduga liidristaatus taastada.

Veel kuu aega tagasi meistriliiga juhtinud Sillamäe Kalev on langenud viiendaks, sest viimasest kolmest mängust on teenitud vaid üks punkt. Esmalt kaotati 0:3 Kaljule, siis mängiti kaks korda Floraga (1:1, 1:2). Sillamäe on jätkuvalt püsiva peatreenerita, sest pärast 0:3 kaotust taandati senine juhendaja Sergei Ratnikov spordidirektoriks. Täna juhendab meeskonda 73aastane Vadim Dobiža, aga püsivat peatreenerit otsib Sillamäe hoopis välismaalt.

Kalju abitreener Fredo Getulio Aurelio: "Mäng on meie jaoks taaskord väga oluline, kuna võiduga säilitame tabelis liidrikoha ning kasvataksime edu ühe tiitlirivaali ees." Nõmmekate poolkaitsja Martin Vunk: "Sillamäe mänguks oleme tõsiselt ettevalmistanud, keskendume mängule ning kõik alla võidu oleks pettumus."

Sillamäe ajutine peatreener Vadim Dobiža: "Esimese ringi mäng 3:0 Kalju kasuks ei räägi sellest, et olime nõrgad. Eelmise mängu esimesel poolajal oli meil mitu teravat rünnakut, aga me ei kasutanud ühtegi võimalust lüüa väravat ning pidime selle eest tasuma."

Teises tänases mängus võõrustab Paide Linnameeskond kell 19 Tartu Tammekat, kellest võõrsil mõne nädala eest 4:2 jagu saadi.