HC Kehra alistas finaalseeria neljandas matšis Põlva Serviti 29:27 ja tuli võitudega 3:1 Eesti meistriks.Foto: MATI HIIS
Käsipall
11. mai 2014, 19:15

FOTOD: Kehra võitis jabura matši ja tuli 11. korda Eesti meistriks (3)

Käsipalli Eesti meistrivõistluste neljanda finaalkohtumise iseloom oli jabur, ent eks nii võibki juhtuda just finaalmängudes, kus vastased on võidu nimel nõus võtma tarvitusele kõige ebaharilikumad meetodid.

HC Kehra alistas 29:27 Põlva Serviti, võitis finaalseeria 3:1 ja tuli oma ajaloos 11. korda Eesti meistriks.

Finaalseeriat 2:0 juhtinud, ent kolmanda kohtumise uskumatul kombel kaotanud Kehra alustas kohmetult ja avastas end nobedasti 2:5 kaotusseisust. Seisult 3:6 tehti aga 6:0 vahespurt ning etteruttavalt võib öelda, et viigini Serviti enam ei jõudnudki.

Poolaja 14:11 võitnud Kehra alustas teist poolaega arvulises vähemuses ning paistis, et Servitigi leiab rütmi, ent seisul 14:16 ei suutnud kogenud Kristjan Muuga lähiviset väravasse toimetada ning Kehra vastas 3:0 vahespurdiga, mis andis neile 19:14 edu.

Serviti vastukäik jahmatas kõiki Kehra spordihoones olnud ligi 1000 pealtvaatajat – Kehra ohtlikemaid viskajaid, Uku-Tanel Laastu ja Marko Slastinovskit hakati katma personaalselt ehk kaitseformaadiks oli väga harva nähtav 4-2. Kehra kohmetuski ootamatust olukorrast ning pärast 16:21 seisu asus Serviti kaotust vähendama.

Kolm minutit enne lõppu oli Kehra edu sulanud 26:24 peale ning Serviti peatreener Kalmer Musting kasutas ära oma viimase mõtlemisaja. Sellest oli kasu, sest leedukas Grazvidas Sereicikas tabas ning seis oli põlvalaste poolt vaadatuna 25:26.

Kehra teenis järgmisel rünnakul aga 7 meetri karistusviske, mille Laast kindlalt realiseeris. Serviti kaotas seejärel palli ning Slastinovski tegi kiirrünnakust seisuks 28:25. Kolmandas finaalmängus nähtud imelist lõppu Serviti seekord serveerida ei suutnud ning terve seeria jooksul väravavaht Mikola Naumi oivalisele mängule toetunud Kehra võitis 29:27.

Võitjate kasuks viskas Uku-Tanel Laast 11, Kaspar Lees 5, Jürgne Rooba 4, Marko Slastinovski 4, Viktor Skrjpak 2, Kaimar Lees 2 ning Indrek Napsep 1 värava. NB! Rohkem väljakumängijaid peatreener Jüri Lepp finaalseerias sisuliselt ei kasutanudki.

Serviti poolt oli edukaim Ardo Puna 7 väravaga. Andreas Rikken ja Raido Peedomaa lisasid 5, Kristjan Muuga 3, Pavel Turajev 2, Grazvidas Sereicikas 2, Henri Hiiend 2 ja Henri Sillaste 1 värava.