Kehra meeskonna kapten ja liider Uku-Tanel Laast saab kätte Eesti meistrikarika.Foto: Mati Hiis
Käsipall
11. mai 2014, 19:47

Kehra sangar Uku-Tanel Laast: vaatame, mis koht lahti on, seal võidupeo teemegi!

Kuigi sangariteks olid kõik kaheksa käsipallurit, kes HC Kehra eest finaalseerias eelkõige platsil käisid, võis esile tõsta kaks meest – väravavahi Mikola Naumi ja mängujuht Uku-Tanel Laastu.

Neist viimane tuli finaalseerias platsile pärast ligi kaks kuud kestnud vigastuspausi. "Meil ei olnud peal mitte mingeid pingeid ja see aitas tohutult. Mängisime pingevabalt ning saime kaitse väga hästi toimima, sest hoidsime Serviti madala skoori peal," tõdes Laast pärast neljandas finaalmatšis saadud 29:27 võitu, millega Kehra võitis seeria 3:1.

"Surusime Servitile terve finaalseeria jooksul oma rütmi peale ja see oligi edu võti. Teadsime, et Serviti oli füüsiliselt meist parem ja seetõttu rajasime oma mängu mänglevamale taktikale, mis võimaldaks meestel nii palju puhata kui võimalik. Serviti jookse-viska mänguga kaasa minna me ei tohtinud," sõnas Laast.

Viimaseks jäänud finaalmatši teisel poolajal üllatas Serviti vastaseid ülikõrge ja –aktiivse 4-2 kaitsega. "Kindlasti polnud me selleks valmis, aga õnneks olid meil olemas lühikesed ja tehnilised mängijad, kes end tollest olukorrast nobeduse ja osavusega välja keerutasid. Saime ebastandardseid väravaid, aga 4-2 kaitse vastu tegutsedes tuligi kõvasti improviseerida."

Nagu käsipallis kohane, peab Eesti meistermeeskond maha mehise võidupeo. "Eks näis, mis koht täna lahti on. Seal võidupeo teemegi. Nädalapäeva mõttes on pühapäev meistriks tulekuks kõige kehvem variant. Pidanuks ikka neljapäeval Põlvas asja ära lahendama!" muigas Laast.

Olgu igaks juhuks rõhutatud, et Laast viskas veidi villast. Kehra meeste nägudes, tegudes ega emotsioonides polnud kübekestki kahetsust, vaid ainult ehe, siiras ja suur võidurõõm. Õigustatult ja teenitult.