Tanel TeinFoto: TAIRO LUTTER
Spordiblogi
11. mai 2014, 21:26

Tanel Tein | See ei olnud finaalmäng! (2)

See ei olnud finaalmäng, mida ma nägin, vaid pigem järjestikune liigakohtumine!

BC/Kalev Cramo oli siiski tunduvalt paremini häälestatud, nad olid materjali poolest ka paremas seisus. Nende rütm küll kadus ning teise-kolmanda veerandi ajal möödavisked süvenesid, kuid Rocki poolelt oli see protsent veel nigelam.

Mängupildi poolelt midagi rõõmustavat polnud. Jäi silma tartlaste agressiivsuse puudumine. Nad mängisid üle ja ärakukkujaid oli päris palju. Üllatavalt oli ainsana pildis vigastusest paranenud Vilmantas Dilys.

Ta tegi oma asjad kui muuseas ära ning üldse mitte halvasti! Gert Dorbek küll proovis ja üritas mängu enda peale võtta, kuid ta ei tabanud nagu tavaliselt ning see viis ka mängu alla.

Kui Rock järgi tuli, hakati lihtsaid lahendusi otsima. Noored poisid viskasid vabamalt, kuid ma ei usu, et nad hakkavad järgmistes mängudes seisu väga otsustama. See, et vahe saadi kahe peale, oli juhuste kokkulangemine. Õnnelik lõpp.

Kalev tundub terviklikum, kuigi kuulsaid kaksiktorne pole mängus enam näinud. Elegar võimutseb, kuid Bamba on kuidagi ära kadunud.

Mida siis muuta? Rünnak rünnakuks, aga kaitses ei tohi lasta esimese veerandiga nii palju punkte! Keegi ei keela sul kätt ette panna, agressiivsemalt mängida või palli põrgatada. Kalev on küll 1:0 juhtimas, kuid teisipäeval algab kõik uuesti!'

Tanel Tein on üks mitmest eksperdist, kes Eesti meistriliiga finaalseeria ajal Õhtulehe spordiblogisse tarkade korvpallimõtetega panustavad.