Sport: Värsked spordiuudised Eestist ja välismaalt
9. juuni 1999, 00:00

Teitur usaldab uustulnukat

Kuna Sergei Hohlov-Simson, Maksim Smirnov ja Erko Saviauk ei saa täna Eesti-Leedu jalgpalli EM-i valikmängul kaasa lüüa, teeb koondisedebüüdi FC Kuressaare kaitsja Urmas Kaal.Eesti koondise väravat kaitseb traditsiooniliselt Mart Poom, kaitses mängivad Urmas Kirs, Marek Lemsalu, Urmas Kaal ja Viktor Alonen, poolkaitses Kristen Viikmäe, Marko Kristal, Martin Reim ja Sergei Terehhov, rünnakul pärast Tšehhimängu vahelejätmist Indrek Zelinski ja Andres Oper.
Kaal on trennis säranud


Koondise peatreener Teitur Thordarson ei karda Kuressaares häid esitusi teinud 25-aastase Kaalu kogenematust. ”Nägin teda omal ajal Sadamas ja ta jättis hea mulje. Sealt siirdus ta suvel Kuressaarde, kus on veelgi arenenud,” ütleb treener.



”Treeningutel on ta olnud suurepärane. Tunneb end meie mängustiilis mugavalt. Koondise särgis alustada on küll senisega võrreldes uus tase, kuid ma ei kahtle — ta saab hakkama.”



Teituri sõnul sarnaneb Kaalu stiilil Hohlov-Simsoni omaga, kelle kohal ta mängib. ”Kaal on agressiivne ja hea õhus. Ainuke nõrkus on kogemustepuudus koondise tasemel,” tõdeb ta.



Hohlov-Simson ei saa mängida hoiatuste tõttu, Smirnovi vaevab põlvevigastus. Eile keskpäeval polnud veel selgunud, kas reievigastusega Saviauk vahetusmeeste pingile pääseb või mitte.



Leedul revanšimõtted


Pärast ajaloolist 2:1 võitu Vilniuses Leedu üle nõuavad fännid meeskonnalt sama ka nüüd. Teitur ei usu, et meeskonda liiga raske koorem rõhub.



”Tuleb aru anda, et Leedu on väga raske vastane. Vilniuses saime võidu tänu väga kõvale võitlusele,” selgitab Teitur. FIFA maailma edetabelis on Leedu 52., Eesti 85. kohal.



Käesolevas EM-i valiksarjas suure pettumuse üle elanud leedulastele oli 1:2 kaotus Eestile eriti valus piisk kannatuste karikas. Peatreener Kestutis Lato©alt küsiti pressikonverentsil isegi tagasiastumise kohta.



”Kujutan ette, et leedulastel on revanš teravalt meeles. Pealegi on neil iga hinna eest punkte vaja, et päästa veel, mis päästa annab. Aga rohkem hoolin ma oma meeskonna ettevalmistusest kui vastasest,” mõtiskleb Teitur.