Tallinna Levadia keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš sai kihlveopettustes osalemise eest esialgu aasta lõpuni kestva võistluskeelu.Foto: FC Levadia
Spordiblogi
12. mai 2014, 12:08

Nädala miinus | Eks ikka jalgpall...

Õhtulehe sporditoimetus võtab igal esmaspäeval kokku möödunud seitse päeva (Eesti) spordis jagades välja nädala plussi ja miinuse. Lisaks vaatame alanud nädalale otsa mõne ennustuse läbi. Meie 12. mai valik:

NÄDALA PLUSS

Eesti käsipalli meistriliiga finaal osutus ootamatult ja erakordselt põnevaks. Pärast 2007. aasta legendaarset Põlva Serviti vs Chocolate Boys (loe: Patrail vs Bramanis) finaalseeriat (4:3 Servitile) on üks meeskond finaalis alati olnud teisest üle ja võtnud selge võidu. Kehra ja Serviti tänavused tasavägised madinad tegid kodusele käsipallile suurepärast reklaami ning tõid saali rohkesti kirglikku publikut.

NÄDALA MIINUS

Jalgpallikoondislaste vigastused. Vasakäär Dmitri Kruglov sai raske õlavigastuse ja on kuus kuud audis. Poolkaitsja Joel Lindperel (pildil) löödi sodiks põsesarn ja veel üks näoluu ning enne kuu aja möödumist ei tohi ta isegi joosta. Keskkaitsja Igor Morozov oli vaevalt tervenenud, kui sai uuesti vigastada. Poolkaitsja Aleksandr Dmitrijev on jätkuvalt klubita ja vigane. Peatreener Magnus Pehrssonil jagub peamurdmist, kuidas ja kellega kogenud põhitegijad asendada.

NÄDALA TEINE MIINUS

Eesti klubijalgpalli mainet aastaid rikkunud kokkuleppemängude skandaal võttis uued mõõtmed, kui 2011. ja 2012. aastal Eesti noortekoondise mängudes tehtud pettuste eest teenis aasta lõpuni kestva võistluskeelu Tallinna Levadia keskkaitsja Aleksei Jahhimovitš (pildil). Jalgpalliliidu teatel on lähikuudel oodata analoogset otsust veel mitme tuntud jalgpalluri suhtes. Jalgpalliliitu tuleb otsustava tegutsemise eest kiita – probleemiga tegeletakse konkreetselt, pead liiva alla ei peideta.

NÄDALA ENNUSTUS

5% on tugevuselt kolmandas liigas mängiva Tartu Santose šanss alistada laupäevases Eesti karikafinaalis Tallinna Levadia. Valitseva Eesti meistri moraal on kihlveopettustes süüdi mõistetud keskkaitsja Aleksei Jahhimovitši võistluskeelu tõttu küll hoobi saanud, aga Santose võit oleks väga-väga suur ime.