Ashley Cole pärast Chelsea viimast liigamängu. Inglismaa koondist ta enam ei esinda, kus jätkub aga tema klubikarjäär, pole hetkel veel selgeFoto: BEN STANSALL
MM 2014
12. mai 2014, 12:17

MM-piletita jäänud Ashley Cole kuulutas koondisekarjääri lõppenuks

Kui eile oli Inglismaal suursündmuseks Manchester City tiitlivõit, siis täna koondub peatähelepanu MMile: nimelt teatab koondise peatreener Roy Hodgson kell 16 algaval pressikonverentsil need 23 nime (pluss seitse n-ö ootele jäävat mängijat), kes sõidavad Brasiiliasse. Üks on aga juba nüüd selge: koondise eest 107 mängu pidanud vasakkaitsja Ashley Cole finaalturniiril ei mängi.

33-aastane Cole pole tänavu Jose Mourinho lemmikute hulka kuulunud ning see saigi mehele saatuslikuks: Hodgson eelistab vasakkaitsja koha peal Southamptoni eest suurepärase hooaja teinud noorukest Luke Shaw'd ning Evertoni üht parimat mängijat Leighton Baines'i.

"Sain Roylt kõne ning ma nõustun temaga, et Inglismaa meeskond peaks koosnema noorematest mängijatest. Ma usun, et seega on nüüd ka parem, kui ma kuulutan oma koondisekarjääri lõppenuks," kommenteeris Cole sotsiaalmeedia vahendusel. "Meil on suurepärane peatreener ja suurepärane meeskond ning ma soovin neile kõike paremat, ma toetan neid nagu tõeline fänn."

Roy Hodgson tunnistas, et Cole'i koondisest välja jätmine oli üks tema karjääri raskematest otsustest, kuid: "Ta on olnud üks Inglismaa parimatest mängijatest, kuid ma tahan vaadata tulevikku."

Ashley Cole tegi debüüdi Inglismaa koondise eest 2001.a märtsis Albaania vastu, tema viimaseks matšiks jäi aga tänavu märtsis peetud sõprusmäng Taaniga. Muuseas, selles kohtumises tegi 18-aastane Shaw oma debüüdi, kui vahetas poolajal välja just Cole'i.