Frank LiivakFoto: EJL
Jalgpall
13. mai 2014, 07:13

17aastast Liivakut ootab debüüt (1)

Eesti jalgpallikoondise peatreener Magnus Pehrsson kutsus 26. mail Tallinnas peetavaks maavõistluseks Gibraltariga rivistusse 21 mängijat. Rootslase valikus on mitu huvitavat seika.

Potentsiaalseid debütante on rivistuses kaks – Tallinna Levadia ründaja Artur Rättel ning Napoliga sel kevadel noorte Meistrite liiga 1/8-finaali jõudnud 17aastane Frank Liivak.

Samuti on märkimisväärne, et Flora keskkaitsja Karol Mets ja Ukraina kõrgliigaklubi Lvivi Karpatõ ründaja Sergei Zenjov on Pehrssoni poolt nimetatud poolkaitsjate sekka. Pika pausi järel on koondisekutse pälvinud ründajad Sander Post (Flora) ja Kaimar Saag (Vejle, Taani). Kaasatud on ka Rumeenia kõrgliigaklubisse Botosani kuuluv keskpoolkaitsja Eino Puri.

"Meil seisab mai lõpus ja juuni alguses ees viis kohtumist, mille eesmärk on valmistuda sügisel algavaks EM-valiksarjaks. Plaanin kaasata ühtekokku ligi 30 mängijat, keda olen viimaste kuude jooksul jälginud ja kellele soovin anda võimaluse," rääkis rootslasest peatreener enne oma debüüti Eesti publiku ees.

"Valikut mõjutavad loomulikult ka vigastused ja mängijate hõivatus koduklubides. Selle koosseisu, kellega sõidame Balti turniirile, teatan veidi hiljem."

26. mai kohtumine Gibraltariga on ühtlasi Andres Operi lahkumismänguks. Balti turniiri mängud peab Eesti 29. ja 31. mail. 4. juunil ollakse võõrsil vastamisi Islandiga ja 7. juunil kodus Tadžikistaniga.

Eesti koondis mänguks Gibraltariga

Väravavahid: Sergei Pareiko, Marko Meerits.

Kaitsjad: Alo Bärengrub, Enar Jääger, Ken Kallaste, Ragnar Klavan, Taavi Rähn.

Poolkaitsjad: Ilja Antonov, Frank Liivak, Siim Luts, Karol Mets, Eino Puri, Sander Puri, Sergei Zenjov, Konstantin Vassiljev, Martin Vunk.

Ründajad: Henri Anier, Andres Oper, Sander Post, Artur Rättel, Kaimar Saag.