Rio Ferdinand ja Nemanja VidicFoto: AP/Scanpix
Jalgpall
13. mai 2014, 10:24

Manchester United jäi ilma ka teisest staarkeskkaitsjast

Kui Louis van Gaalist peaks tõesti saama Manchester Unitedi jalgpalliklubi uus peatreener, siis saab mehe esimeseks ülesandeks kindlustada klubi kaitseliini. Kui klubi kapten Nemanja Vidic avalikustas juba varem, et liitub tänavuse hooaja järel Milano Interi meeskonnaga, siis nüüd teatas lahkumisest ka teine keskkaitsja Rio Ferdinand.

Ferdinand liitus klubiga 2002. aastal Leeds Unitedist ja temast sai 30 miljoni naelase üleminekutasuga kõigi aegade kõige kallim inglasest jalgpallur. Unitedi kulutatud raha tasus aga ennast ära, sest mees võitis nendega kuus Inglismaa meistritiitlit, kaks liigakarikat ning ühe Meistrite liiga trofee. Nüüd sai Ferdinandi karjäär Manchesteris aga otsa, teatas klubi oma kodulehel.

"Ma olen viimaste kuude jooksul pikalt ja laialt mõelnud oma tuleviku üle ja pärast 12 fantastilist aastat maailma parimas klubis otsustasin ma, et on õige aeg edasi liikuda," vahendas leht Ferdinandi sõnu.

Kuigi mees võiks ainuüksi oma teenitava reklaamitulu pealt rahus pensionile minna, ei mõlguta 35-aastane Ferdinand enda sõnul lõpetamismõtteid: "Ma tunnen end vormis ja tervena, valmis uueks väljakutseks ning vaatan tuleviku suunas, mis see mulle toob."

Et klubist lahkus pärast tänavust hooaega ka kaptenist keskkaitsja Nemanja Vidic, peab Manchester Unitedi järgmine peatreener, kelleks tõenäoliselt saab senine Hollandi koondise juhendaja Louis van Gaal, hoolega minema kaitseliini tugevdama. Arvestatavatest positsiooni mängijatest on klubi hingekirjas hetkel Phil Jones, Johnny Evans ja Chris Smalling.