Lebron James.Foto: AP / Scanpix
Korvpall
14. mai 2014, 15:42

LeBron James võib korraldada NBA-d hukutava boikoti (4)

Korvpalliliiga NBA mängijate ühenduse asepresident Roger Mason Jr rääkis USA populaarsele raadiosaatejuhile Jim Rome'ile antud usutluses, mis saaks siis, kui rassismis süüdistavav Donald Sterling jääks vaatamata avalikkuse, liiga ja mängijate survele Los Angeles Clippersi omanikuks.

"Kui seda pole järgmise hooaja alguseks lahendatud, siis ei näe ma võimalust, kuidas me korvpalli mängime. Mängijate esindajad, meeskondade juhtmängijad ja mängijate ühenduse tegevjuhtkond ütlevad kõik täpselt sama asja. Kui see mees on ikka veel platsis, me ei mängi," sõnas Mason.

Mason lisas ka detaili endise meeskonnakaaslase ja maailma parimaks mängijaks peetava LeBron Jamesi kohta, keda arvatakse olevat üks võimaliku Sterlingu vastase boikoti juhtoinastest. "Rääkisin temaga just kolm-neli päeva tagasi. Ta ütles veendunult, et kui Sterling jääb Clippersi omanikuks, tema NBAs ei mängi."

Sterling ütles ligi kolm nädalat tagasi avaldatud telefonikõnes tüdruksõbrale V. Stivianole, et too ei tohi mustanahalisi Clippersi mängudele tuua. See kehtib ka korvpallilegendi Magic Johnsoni kohta.

Pärast kõne meediasse paiskamist tuli Sterlingu suunas palju vihaseid reaktsioone, sealhulgas Johnsonillt endalt. NBA määras Strelingule eluaegse keelu ja üritab meest sundida tiimi maha müüma. Sterling on pärast seda teinud avalduse, kus väidab, et ta pole rassist ja palub kõikidel andestada.