RALF ALLIKVEEFoto: MATI HIIS
Spordivaria
14. mai 2014, 15:26

Eesti Antidopingu nõukogu esimeheks valiti Ralf Allikvee

Teisipäevasel SA Eesti Antidopingu nõukogu koosolekul valiti uueks nõukogu esimeheks Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Ralf Allikvee.

Eile toimunud SA Eesti Antidopingu nõukogu uue koosseisu esimesel koosolekul valiti nõukogu esimeheks Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees dr Ralf Allikvee. Ralf Allikvee on olnud Tallinna Mustamäe haigla peaarst ja 2001. aastast Ida-Tallinna Keskhaigla juhatuse liige, nüüdne juhatuse esimees.

Antidopingualane tegevus on pikka aega Dr Allikvee huviorbiidis olnud. „Kurb on vaadata, kuidas sportlased teadmatusest või oskamatusest dopingureeglite vastu eksivad. Nüüd pakuti võimalust ise valdkonnas midagi ära teha ja otsustasin väljakutse vastu võtta. Olen veendunud, et nii nõukogus kui tegevmeeskonnas on piisavalt kompetentsi, et seista ausa spordi maine eest," sõnas dr. Allikvee.

Koosolekul rõhutati antidopingualase teavitus- ja koolitustegevuse olulisust. Alustatud on külalistundidega nii spordi- kui tavakoolides teadvustamaks dopingu ohte ning ausa spordi väärtusi. Edasiseks suunaks on koostöö spordialaliitudega.

SA Eesti Antidopingu missiooniks on edendada tervislikku ja ausat sporti, viies läbi kvaliteetset dopingukontrolli, erinevatele sihtgruppidele mõeldud antidopingualast haridustööd ja anda oma panus rahvusvahelisse antidopingualasesse koostöösse. Sihtasutuse tegevust kavandab ning järelevalvet teostab neljaliikmeline nõukogu koosseisus dr Ralf Allikvee, Ants Mailend, Kristjan Port ja Tõnu Seil.