Sevilla vs BenficaFoto: All Over Press
Jalgpall
15. mai 2014, 00:48

GALERII: Euroopa liiga võitja selgus alles penaltiseerias

Torinos peetud jalgpalli Euroopa liiga finaalmatšis kohtusid Sevilla ning Benfica klubid ning pärast 0:0 lõppenud normaal- ja lisaaega jäid penaltidega peale hispaanlased.

Jalgpall on lihtne mäng: kui võimalus tekib, tuleb pall värava suunas lüüa ja loota, et see sisse läheb. Sevillal ja Benfical tekkis neid võimalusi nii normaal- kui ka lisaajal küll ja veel, ent alati jäi miskit puudu – mõlema meeskonna kaitseliinid tegid pallide ette viskudes hiilgavat blokeerimistööd ning kui kaitsjad mõned korrad kaotajaks osutusid, ei olnud ka ründajad ülesannete kõrgusel.

Pärast 120 minutit väravatevaba jalgpalli jõuti lõpuks penaltiteni ning seal ei olnud võitjas enam kahtlustki – Sevilla mehed lõpetasid kõik kindlal sammul ette võetud hoojooksud tugeva löögiga, samal ajal kui Benfica mängijad läksid samme tippima ja seadma ning Cardozo ning Rodrigo lükkasid värava suunas teele kaks aeglast palli, mille peale väravavaht Beto jõudis reageerida. Lõpptulemusega 4:2 krooniti juba kolmandat korda viimase üheks aasta jooksul Euroopa liiga meistriks Sevilla ning karikas reisib nendega tagasi Hispaaniasse.

Kogu kaastunne aga Benfica fännidele, kes nägid, kuidas nende koduklubi kaotas juba kaheksanda järjestikkuse eurosarja finaalmängu.