Ilja Nikolajev. Foto: MARGUS ANSU
Kergejõustik
15. mai 2014, 11:25

Maratonis Eesti Zürichi EM-ile meeskonda välja ei pane

Kui augustis Zürichis algavateks kergejõustiku Euroopa meistrivõistlusteks paneb Eesti maratonijooksuks välja panna kolmeliikmelise naiskonna, siis meeste osas tekib probleem, sest normitäitjaid ei ole.

Kevadine maratonide hooaeg Euroopas hakkab läbi saama ja võimalused meestel EM norm 2:20 täita muutuvad üha vähem ebatõenäolisemaks. Naistest on Eesti kergejõustikuliidu seatud EM normi 2:45 täitnud eelmisel aastal Leila Luik (2:37.12), Liina Luik (2:40.46) ja Evelin Talts (2:41.52), kirjutab Jooksuportaal.

Kui mullu 1. detsembril Shanghai maratonil eesmärgini jõudnud Liina ja Leila Luik on üpris kindlad EMile pääsejad, siis naiskonna kolmas liige selgub Narvas 15. juunil toimuvate poolmaratoni Eesti meistrivõistluste põhjal. 

Meestest on ainsana maratoni EM normi 2:20 täitnud Ilja Nikolajev, kes jooksis mullu 27. oktoobril Saksmaal Frankfurdi maratonil Eesti kõigi aegade kolmanda tulemuse 2:17.31. Toomas Tarmi sõnul läheb Zürichisse tõenäoliselt maratoni jooksma ka Roman Fosti, kes sai 23. veebruaril Hispaanias Sevilla maratonil 13. koha isikliku rekordiga 2:20.22. EM normist jäi mehel puudu 20 sekundit.

"Kolmandat vajalikul tasemel meest ei ole ja iga hinna eest võistkonda ei punni. See oli tõepoolest plaan, aga peab tunnistama, et seekord ei täitunud," viitas Tarm algselt väljakäidud eesmärgile EMile välja panna minimaalselt kolmeliikmeline mees- ja naiskond, sest kolm jooksjat lähevad võistkondliku Euroopa karika arvestusse.