Tartu Santose jalgpalliklubi mängib laupäeval Eesti karikafinaalis ning korraldab 2. augustil Helsingis sõpruskohtumise Tottenham Hotspur - Glasgow Celtic.Foto: TIINA KÕRTSINI
Jalgpall
15. mai 2014, 14:09

Eesti karikafinalist Santos toob Premier League'i tippmeeskonna Helsingisse mängima (4)

Tugevuselt Eesti kolmandas liigas mängiv Tartu Santose jalgpalliklubi kohtub laupäeval Eesti karikafinaalis Tallinna Levadiaga ning teeb suvel debüüdi eurosarjas, ent kes teeb, see jõuab – Santos korraldab 2. augustil Helsingi olümpiastaadionil sõpruskohtumise Glasgow Celtic – Tottenham Hotspur.

Kõlab uskumatult? Jah. Santose juhatuse liiga Leino Lõnsu selgitab, et glamuurse sõpruskohtumise korraldamiseks vajalikud sidemed tekkisid klubil tänu pikaaegsele noorteturniiride korraldamise kogemusele.

"Mullu korraldati Helsingis kohtumine Manchester City ja Arsenali vahel, mis õnnestus väga hästi. See andis kindlust juurde oma ürituse kavandamiseks. Algne plaan nägi ette Leverkuseni Bayeri ja Glasgow Celtici mängu, aga kuna Soome vutilegend Sami Hyypiä Bayeri peatreeneri-kohalt vallandati, kaotas nende kaasamine mõtte ja nad tuli välja vahetada. Aga Tottenham peaks olema vähemalt sama atraktiivne meeskond," räägib Lõnsu.

Läbirääkimised Tottenhamiga kestsid pikalt, aga täna kuulutasid kohtumise oma koduleheküljel välja nii Spurs kui ka Celtic. "Reedel algab uus piletimüük. Need, kes olid soetanud pääsme Leverkusen – Celtic mängule, saavad tulla sellega Tottenham – Celtic mängule või pääsme tagasi müüa. Aga vaevalt paljud seda teevad, sest Premier League on Soomes ikka väga populaarne."

Helsingi olümpiastaadion mahutab 37 000 pealtvaatajat. Lõnsu sõnul loodetakse mängul näha vähemalt 25 000pealist publikud. Piletihinnad algavad 30 eurost ja kallimad pääsmed maksavad üle 100 euro. Eesti jalgpallilastele pakutakse aga soodsat varianti, kus laeva- ja mängupileti koguhind on 29 eurot.

Lõnsu sõnul loodetakse ürituse korraldamisega teenida lisa ka enam kui 300 Tartu lapsele treeningkohaks oleva Santose kaukasse. "Üritame oma treeningtingimusi parandada ja esindusmeeskond tõuseb üha kõrgemale. Aga esimest korda sellist suurt üritust korraldades on väga tähtis ka tulevikku silmas pidades õppida."

Kui Londoni Arsenal – NB! Tottenhami vihaseim derbirivaal! – kaotab laupäeval peetavas Inglismaa karikafinaalis Hull City'le, peab Tottenham alustama Euroopa liigat 3. eelringist, kus mängupäevadeks 31. juuli ja 2. august. Lõnsu kinnitab, et Tottenhamiga sõlmitud leping sätestab, et asjade säärane käik mängu toimumist ohtu ei sea.