MÄRT ISRAEL Foto: Tiina Kõrtsini
Kergejõustik
15. mai 2014, 17:37

Israel: kui ketta uuesti kätte võtsin, panin liblikaid 20 meetri kanti (3)

Kolm hooaega tagasi MMil neljandaks tulnud kettaheitja Märt Israel taastub möödunud suve lõpus tehtud käeoperatsioonist. Sestap pole hooaja algus sujunud nii edukalt nagu 30aastane sportlane lootis.

„Tahtnuks kaugemale heita," arutleb USAs parimal etteastel 61.88 kirja saanud Israel. „Samas pole seis üldse vilets, võiks paremini heita. Tuleb lihtsalt vajalikud asjad kokku panna."

Kui Israel jaanuaris Rootsis ketta pärast operatsiooni esimest korda kätte võttis, oli ta hämmingus. „Panin selliseid liblikaid 20 meetri kanti, mõtlesin, et mis toimub," avaldab ta muigamisi. „Kolm nädalat läks aega, enne kui käsi uuesti kettaga harjus."

Mõistetavatelt põhjustel ei tunne Israel end sama mõnusalt kui parimatel päevadel. „Tuleb tehnikat lihvida ja õppida uuesti võistlema," sõnab ta. „Adrenaliin tuleb sisse, aga ma ei oska seda enam kontrollida."

Homme sõidab Israel Rootsi treenima, mai lõpus võistleb ta Inglismaal. „Kaks aastat pole head tulemust tulnud, rohkem ei saa kehv olla," osutab Vesteinn Hafsteinssoni õpilane vajadusele alistada 65-meetri-joon.