Mullu Levadias mänginud Rimo Hunt on Kasahstanis heas hoos. Foto: ARNO SAAR
Spordivaria
15. mai 2014, 18:18

Hunt: Kasahstani liiga on Eesti liigast ühtlasem

Piisas endisel Levadia ässal Rimo Hundil teist korda isaks saamisest, kui tema püss hakkas kohe Kasahstani meistriliigas paukuma.

Hundi koduklubi veebilehel on sel puhul üleval ka pilt, kuidas meeskonnakaaslased imiteerivad Hundi väravat tähistades hälli kiigutamist. Nii nagu seda tegid Eesti koondislased pärast värskelt isaks saanud Konstantin Vassiljevi väravaid Hollandile.

Kui hooaja alguses oli Kasahstani klubis Kõzõlorda Kaisaris mängiv Hunt enda sõnul kimpus vigastusega, siis eelmisel nädalal lõi ta koguni kolm väravat. Esmalt aitasid teisipäeval eesti ründaja kaks väravat Kaisaril alistada 2:1 FK Atõrau, järgmine kord skooris Hunt pühapäeval, kui tänu tema löödud väravale alistas Kaisar 2:1 Žetõsu. Kaisar jätkab Kasahstani liigas neljandal kohal. Tõsi, karikasarjas langes Kaisar sel nädalal kaheksandikfinaalis, sest jäi 0:3 alla Aktobele.

„Olen meeskonda hästi sulandunud. Kasahstani liiga on võrreldes Eesti liigaga tugevam. Meeskondade tase on ühtlasem ning mängijate füüsiline ja oskuslik tase suurem,” kiitis Hunt Linnalehele Kasahstani liigat.

26. mail toimuvaks kohtumiseks Gibraltariga Eesti koondise peatreener Magnus Pehrsson Hunti koondisesse ei kutsunud. Andres Operi lahkumismängust eemalejäämine ei tähenda aga, nagu rootslane Hundiga ei arvestaks. „Gibraltari mänguks ei kutsutud mind koondisse, kuna meil on endal liigamängud ning klubi ei lase meid selleks ajaks minema,” selgitas Hunt.