Morten Aa Djupvik ja Petter NorthugFoto: AFP/Scanpix
Talisport
16. mai 2014, 18:50

Northugi hakkab aitama Norra koondise päästeingel?

Kui roolijoodik Petter Northugi sponsor Coop esitas ultimaatumi, kas Northug lõpetab suhted oma taustatiimiga või katkeb sponsorleping, pakuti Norra rahvusringhäälingu (NRK) andmeil uut lepingut Norra koondise pikaaegse suusatreeneri Morten Aa Djupvikiga.

Djupvik tõusis koondise lootsiks 2007. aastal ning tema käe all võitis Northug 13 medalit, sealhulgas üheksa kulda. Norralane jättis aga ameti 2011. aastal pärast edukat Holmenkolleni MMi. Nüüd on võimalus teha suur comeback. 

"See on huvitav pakkumine ning koostöö Petteriga oleks väga põnev," rääkis Djupvik. Ometi pole läbirääkimistel arengut olnud ning treener pole oma "jah" sõna veel kellelegi öelnud. "Ma pole veel otsustanud, kas nõustuda või ei."

Supermarketite kett Coop ähvardas Northugi skandaali tõttu üüratutest sponsorrahadest (ligi 3 miljonit eurot) ilma jätta, kui suusataja ei lase lahti kõik oma taustajõud koos treener Eirik Myhri ja mänedžer Are Langåsega. Tiimi kuulus ka Northugi isa John Northug, kellega tuleb samuti igasugused professionaalsed sidemed lõpetada.

"Olen täielikult Coopi tingimustega nõus. Usun, et muutused on praegu vajalikud, et ma saaksin talvel võimalikult häid tulemusi püüda," teatas Northug NRK-le. 

Djupvik ise pole kommentaare veel jaganud.