CSKA-MaccabiFoto: AFP / Scanpix
Korvpall
16. mai 2014, 23:50

Maccabile imeline ja Realile hävitav võit

Sel nädalavahetusel peetakse Milanos korvpalli Euroliiga Final Four. Poolfinaalis võitis Tel Avivi Maccabi tänu hullumeelsele lõpuspurdile Moskva CSKA 68:67 ja Madridi Real FC Barcelona koguni 100:62.

Barcelona - Real.

Reali paremad: Sergio Rodriguez 21 p, 6 rs, Nikola Mirotic 19, Rudy Fernandez 12, Felipe Reyes, Sergio Llull 11 p. Barcelona: Ante Tomic 16 p. Finaal ja pronksimäng peetakse pühapäeval.

Neljas veerandaeg: Real jätkas haavatud - palju vigastatuid - koduse konkurendi kallal mõnuga hävitustööd ning 15 sekundit enne lõppu jõudis ka 100 punktini. Varasem kõige suurema skooriga Euroliiga poolfinaali võit (+19) löödi täpselt kahekordselt üle.

Kolmas veerandaeg (48:73): See mäng läheb ühte auku, Real on igas elemendis üle. Ning erinevalt esimesest kohtumisest, kus CSKA tegutsemises polnud liiga suurt kindlust ja oli tunne, et kui Maccabi end käima saab, võib veel põnevaks minna, ei ennusta praegune mängupilt küll mingit põnevust. Pigem läheb vahe 30+, kui Real viitsib edasi pingutada.

Teine veerandaeg (37:45): Real alustas Sergio Rodriguezi vedamisel veerandaega 11:0 spurdiga ja põhimõtteliselt selliseks vahe ka jäi. Barcelona viskas siiski viimasel minutil 5 punkti järjest (Oleson ja Tomic) ning sai vaheajal minna veidigi lootusrikkamas meeleolus.

Realile on Nikola Mirotic toonud 11 ja Rodriguez 10, Barcelonale Ante Tomic 10 punkti.

Esimene veerandaeg (20:20): Barcelona alustas särtsakalt ning tõttas tänu Marcelinho Huertase 5 punktile ja 2 korvisöödule ette 12:4, kuid Real võttis sama kiirelt järele. Järgnes võrdne mäng, kus Barcat vedas alt nigel vabavisete tabavus (13st 7).

CSKA - Maccabi.

29 minuti järel 40:55 taga olnud Maccabi lõpetas mängu seega 28:12 spurdiga! Võitjate resultatiivseimaks kerkis viis kolmest tabanud David Blu 15 punktiga. Võidukorvi autor ja lõpus veel mitu tähtsat korvi visanud Tyrese Rice lisas 13, Ricky Hickman ja Alex Tyus 10 punkti. CSKA-le tõi Aleksandr Kaun 14 ja Miloš Teodosic 12 punkti.

Ehkki CSKA valitses lauavõitluses, tabasid nad kehvalt kolmeseid ning liimist lahti oli liider Sonny Weems (visked 13st 2). Meeskonna mõõn (eelmisel nädalal kaotati Ühisliiga veerandfinaali kaks esimest mängu kodus Lokomotiv-Kubanile) sai jätku.

Neljas veerandaeg: Eelmise veerandi viimase minutiga elu sisse saanud "kollased"  surusid, vähendasid vahet, aga näis, et ikkagi mitte päris piisavalt, kui Sonny Weems tegi 19 sekundit enne lõppu 67:63. Ent järgnesid David Blu kolmene (66:67), koheselt ei tehtud viga, armeelane Viktor Hrjapa kaotas palli ja Tyrese Rice tõi kiirrünnakuga võidu! Weems sai 2 sekundit enne lõppu veel kolmest proovida, aga seekord läks vise selgelt mööda. Maccabi oli ses hallis teinud veel ühe uskumatu lõpu (nagu ka veerandfinaali avamängus Milanoga) ja mängib ülehomme finaalis!

Kolmas veerandaeg (55:45): CSKA on igal veerandajal mõne punktiga peale jäänud ja saavutanud niimoodi kokkuvõttes päris soliidse edumaa. Tegelikult oldi ees juba 55:40, kuid viimase minuti Rice'i vabavisked ja Hickmani kolmene andsid Maccabile veel lootust.

Teine veerandaeg (38:30): Armeeklubi suurendab oma edu tasapisi, aga kindlalt. Maccabi mängijad tegutsevad tunduvalt ebakindlamalt kui veerandfinaalmängudes Milanoga. Kolmeseid on tabatud ainult 11st 3, snaiprid tulistavad mööda ka vabadelt positsioonidelt. Lahtised pallid on mitmel korral langenud CSKA saagiks.

CSKA-l jätkab Kaun 10 punkti peal, Miloš Teodosic on lisanud 8 silma. Kasulikult tegutseva Viktor Hrjapa kontos on 6 punkti, 8 lauapalli ja 3 korvisöötu. Maccabile on Yogev Ohayon toonud 7 ja David Blu 6 punkti. Venemaa klubi on suutnud neutraliseerida tagaliini välgud Ricky Hickmani ja Tyrese Rice'i, samuti Milanole palju pahandust teinud tsentrid Sofoklis Schortsianitise ja Alex Tyuse.

Esimene veerandaeg (19:16): Viie minutiga oli CSKA ees 14:6, kusjuures keskmängija Aleksandr Kaun oli toonud juba 10 punkti. Ent Maccabi võttis 8:0 spurdi abil järele. Lõpuminutitel kuulus kerge ülekaal siiski CSKA-le. Kõik Maccabile punkte toonud mehed on visanud 2 või 4 silma.