Eesti judomeistrivõistlustel seljatas Juhan Mettis Euroopa eksmeistri Martin Padari. aldo luud Foto: ALDO LUUD
Spordivaria
17. mai 2014, 08:00

Eesti judomeister Juhan Mettis madistas korvpalliplatsil!

Eesti parimat judomaadlejat Juhan Mettist näeb sel nädalavahetusel harjumatus rollis – nimelt kaitseb ta SELLi Tartu üliõpilasmängudel koduülikooli au ka korvpallis!

Peagi Tartu Ülikooli kehakultuuriteaduskonda lõpetava Mettise kutsusid korvpalli mängima endised koolikaaslased ning nii pallurikarjäär alguse saigi. "Tõsiselt alustasin sügisel. Huvi pärast proovisin ning hakkas meeldima," muigas ta, lisades, et tahtis alguses liiga jõhkralt mängida.

"Sain viis viga kiiresti täis, juba kolmanda veerandi keskpaigas maandusin pingile. Eks ma õppisin vaikselt reegleid ka, judokatega mängides ju neile tähelepanu ei pööra. Nüüd ma enam-vähem jagan matsu. Vahel lähevad trennis kõik visked sisse, loodan, et see jätkub," lisas ta.

Liidrirollis ta end aga ei näe. "Põhieesmärk on sekkuda vahetusest, anda pikkadele meestele puhkust, hoida eduseisu, mitte väga palju vigu teha. Aga mulle meeldib," kinnitas Mettis, kelle nädalavahetus tuleb erakordselt tihe.

Eile madistas ta korvpalliplatsil, täna on ta võistlustules judomatil ning kui veab, ootab TÜ spordihoone teda ka pühapäeval palli põrgatama. Kiireks ei lähe?

"Läheb, aga arvan, et need mängud polekski ehk mulle nii atraktiivsed, kui seda korvpalli juures poleks. Minu kehakaalus on vaid kaks konkurenti, päev on lühike ja ega nendega nelja-viite matši ei tee. Nüüd on palju põnevam, see on ju harukordne ja ainulaadne võimalus kaasa lüüa!" rõõmustas judo Eesti meister raskekaalus.