Foto: ALDO LUUD
Korvpall
17. mai 2014, 07:00

Valmo Kriisa noorteklassi treener: suur töövõime on tal kaasa sündinud

Noorteklassis Valmo Kriisat aastaid juhendanud Paavo Russak meenutab, et igiliikurina korvpallisõprade mällu süüvinud mees oli juba poisipõlves hea töövõimega.

"Füüsilise jõu plaanis oli ta täiesti keskmine laps, aga töövõime, "mootor", olid küll kaasasündinud. Jalgpall, jooksmine, mida iganes me ei teinud, oli tema esimeste hulgas. Püüdsin õpetada teda mängule kaasa mõtlema, mõistusega mängima," räägib Russak. "Talle on kogu aeg meeldinud visata, aga ka läbimurretega kaitset pinge all hoida."

Nüüd vaatab Russak rõõmuga, kuidas endine õpilane finaali mängib: "On väga sümpaatne, kuidas mees on suutnud end läbi aastate hoida füüsilises konditsioonis. Aga see ongi väga sportlik ja eluterve elustiil, elufilosoofia."

Noorteklassis oma spordikooli võistkonnaga Tartu vastu mänginud Üllar Kerde teab Kriisat juba tollest ajast. "Valmo on alati viisakas, aga mitte väljakul. Mäletan, et Tartu poistest oli ta väga vastik vastane," muheleb hiljem Kriisat nii klubides kui ka koondises juhendanud Kerde. "Tuli nuputada, kuidas temaga hakkama saada. Ta pühendus spordile lapsest saati ja tema viimase mängu 18 punkti mind ei üllatanud."