Arjen RobbenFoto: ODD ANDERSEN
Jalgpall
17. mai 2014, 23:35

Suur jalgpallilaupäev - finaalid toimusid Eestis, Hispaanias, Inglismaal ja Saksamaal! (3)

Täna toimus ridamisi tähtsaid jalgpallimänge nii kodukamaral kui kaugemalgi. Õhtu lõpuks võib resümeerida, et Eesti karika võitis Tallinna FC Levadia, Inglismaa karika Londoni Arsenal, Saksamaa karika Müncheni Bayern ja Hispaania meistritiitli Madridi Atletico.
23:34

Üks koll veel! Lisaaja lisaminutitel pääseb läbi Thomas Müller ning mees ei eksi. Kohe kõlab ka lõpuvile ning Saksamaa karika võidab Müncheni Bayern!

23:31

Kuid siin siis Robbeni värav:

 

23:28

Robben võinuks asja lõplikult ära otsustada, kuid Weidenfeller suudab hollandlase ürituse üks-üks olukorras ära võtta.

23:17

Võta näpust! Weidenfeller sooritab lohaka väljaviske ning Bayer nõelab Arjen Robbeni isikus tapvalt! 13 minutit lisaaja lõpuni ning Borussia peab nüüd jalad kõhu alt välja võtma.

23:15

Esimene pool lisaajast on lõppenud ja penaltisõprade rõõmuks võib öelda, et sellise mängupildi jätkumisel näeme neid kindlasti.

23:05

Lisaaeg jätkub sarnaselt normaalajaga ehk võimalustevaeselt. Borussia ääreründaja Pierre-Emerick Aubameyang pääseb löögile, aga napilt mööda.

Küll on aga Bayerni kohale kerkimas uued murepilved: lisaks sellele, et vigastuse tõttu on juba kaotatud Philipp Lahm, on ilmselgelt probleeme ka väravavaht manuel Neueril ja poolkaistjal Toni Kroosil.

22:52

Borussia ja Bayern ei suudagi normaalajal väravaid lüüa a nii järgeb 30 minutit lisaaega. Arsenal ja Hull suutsid lisaaja jooksul karikavõitja välja selgitada, siin loodaks ikka penalteid ka näha.

22:47

Borussia ja Bayern tiksuvad omasoodu normaalaja lõpu suunas, FC Barcelona andis aga teada, et napilt hooaja peatreeneriks olnud Gerardo Martino pani ameti maha:

http://www.ohtuleht.ee/580132/barcelona-peatreener-pani-ameti-maha

22:35

Siin siis olukord, kui Borussia mängijad olid kindlad, et pall ületas väravajoone:

22:26

Borussia mängijad saavad palli ilmselt üle Bayerni väravajoone, enne kui keskkaitsja Dante selle minema lööb, kuid kohtunikud väravat ei fikseeri. Lõpuks on kõik selles mõttes aga õige, et veel enne Borussia lööki tulnuks fikseerida suluseis. Ehk siis samasugune olukord nagu kaks aastat tagasi EMil Ukraina - Inglsimaa kohtumises: kohtunike teine eksimus heastas mõnes mõttes esimese eksimuse.

22:15

Bayern ja Borussia alustasid Berliini olümpiastaadionil teise poolajaga. Luurava alguse järel tekib hea võimalus Bayernil, kuid Weidenfeller suudab Mülleri lähilöögi püüda.

22:00

Bayern ja Borussia esimesel poolajal väravaid ei löönud. Parim võimalus oli Borussia särgis viimast mängu pidaval Robert Lewandowskil, kuid poolakas saatis poolaja viimasel minutil palli üle värava.

21:41

Halvad uudised Bayernile ja ka Saksamaa koondisele: Philipp Lahmi jaoks lõppeb kohtumine vigastuse tõttu juba pooletunnise mängu järel. Frank Ribery platsile.

21:35

Ja nii on! Arsenal võidab kohtumise 0:2 kaotusseisust 3:2 ning Inglismaa karikas kuulub neile!

21:32

Aaron Ramsey värav, mis on lõpetamas Arsenali 9 aasta pikkuseks veninud tiitlipõuda:

 

21:29

Võimalus Hullil! Sone Aluko pääseb Fabianskist mööda, kuid kaugelt terava nurga alt sooritatud pealelöök väravasse ei veere.

21:25

Saksamaal on seni olukord suhteliselt rahulik, senine parim võimalus on olnud Bayernil, kuid Roman Weidenfeller suutis Thomas Mülleri pealelöögi tõrjuda.

21:24

Arsenal lähebki juhtima! Kohe lisaaja teise poole alguses kombineerivad Kahurimehed väga kena rünnaku ning Aaron Ramsey lükkab palli varbaga puuri.

21:05

Algas Saksamaa karikafinaal, Asenal ja Hull alustasid aga lisaajaga. Kohe selle alguses raksub Olivier Giroud' pealöök latis. Hulli meestel tundub toss väljas olema ja nad on õnnega koos, kui see mäng penaltitele läheb.

20:56

Barcelonas on mäng lõppenud 1:1 viigiga ja see tähendab seda, et Hispaania meistriks kroonitakse Madridi Atletico!

Loe rohkem