Tanel Tein.Foto: TAIRO LUTTER
Spordiblogi
18. mai 2014, 18:15

TANEL TEIN | Ega Rockil kergemaks lähe

Eesti korvpallifinaali teises mängus esitas Tartu Rock tunduvalt parema partii kui esimeses, kuid nende poolt vaadates kolmandas mängus esimestega võrreldes kergemaks ei lähe.

Rockil väga palju enam juurde panna pole. Neil tekib variant siis, kui suudetakse teha samasugune mäng nagu teisipäeval ja Kalev annab veidi tagasi. Samas on Kalev suutnud eelmistes kohtumistes vajadusel alati uue käigu sisse lükata ja Rocki kõigile korvidele õigel ajal vastata. See näitab, et nad on finaalseeriaks väga hästi häälestunud ja valmistunud.

Võrdluskoht eelmiste aastate finaalidega on täiesti olemas. Mullu oli Rockil üks võit juba sisuliselt käes, aga Tanel Soku imekolmene võttis selle ikka ära. See näitab Kalevi enesekindlust.

Rockil ei jää üle muud, kui kaitses vastaseid veelgi lähemalt katta. Eelmise mängu alguses seda tehti, oldi hammastega kinni, aga siis hakati millimeeter-millimeetri haaval järele andma ja Kalev sai üha vabamaid viskekohti. Eks said ka Rocki jõuvarud veidi varem otsa.

Seeria tuleb nüüd Tallinna, aga usun, et saalifaktor pole siin oluline. Olulisem on asjaolu, et Rock on ikkagi tagaajaja. Nende treenerid on kõik käigud ilmselt mingil määral läbi proovinud. Küsimus on selles, kui hästi mänguelemente sooritatakse, kui kvaliteetselt neid ellu viiakse. On raske mängida, kui eesmärk on pallikaotuste arvu vähendamine, aga neid ikka palju tuleb. Ja teine asi on vabavisked.

Kalev on enesekindel ja neil on veel veidi varu. Kui Millage'il tuleb kehvem päev, on Sokk pingilt võtta. Ja ka Bamba roll on olnud väga väike. Veideman pani teise mängu alguses väga kindlalt ära ja kui teda polnud, halvas see Kalevi vahetusterütmi.