Evo Morales, presidendist jalgpallurFoto: JUAN CARLOS ULATE
Jalgpall
19. mai 2014, 14:44

Boliivia kõrgliigaklubi sõlmis lepingu riigi 54-aastase presidendiga

Boliivia jalgpalli kõrgliigas mängiv Sport Boysi meeskond teatas, et uueks hooajaks on sõlmitud leping riigi 54-aastase presidendi Evo Moralesega. Seejuures ei ole tegemist mitte tseremoniaalse lepinguga, vaid president pääseb ka reaalselt platsile!

"Ta armastab jalgpalli ja mängib hästi," põhjendas Santa Cruzi provintsis resideeruva klubi president Mario Cronenbold. "Ta hakkab kandma särki numbriga 10." Cronenbold lisas, et Morales hakkab mängima keskväljal ning mänguminuteid jagub talle keskmiselt 20 kohtumise kohta. Kuna presidendil on mõistagi ka muid kohustusi, ei eelda klubi, et ta saab kaasa teha kõigis Sport Boysi liigamängudes.

Morales hakkab mängimise eest saama ka miinimumtasu, mis on umbes 214 dollarit kuus.

Boliivia president on tõsine jalgpallisõber, ta osaleb tihti erinevates sõprusmängudes, näiteks 2007.a osales ta 6000 meetri kõrgusel toimunud matšis, millega protesteeriti plaani vastu, mis nägi ette, et Boliivia peab hakkama oma kodumänge pidama kusagil madalamas paigas kui seda on ligi 4000 meetri kõrgusel asuv pealinn La Paz.

Aasta varem murdis Morales kokkupõrkes vastasmeeskonna väravavahiga oma ninaluu.

Sport Boys on Boliivia liiga tubli keskmik, hetkel hoitakse 21. vooru järel 12 meeskonna seas 9. kohta, samas 6. koht on vaid kolme punkti kaugusel.