Tallinna Levadia kaitsjad Maksim Podholjuzin ja Artjom Artjunin.
Jalgpall
19. mai 2014, 16:03

Kihlveopettuste kohtutoimikus nimetatud Levadia kaitsjad on Eesti noortekoondistest välja arvatud (2)

Tallinna Levadia keskkaitsja Aleksei Jahhimovitši võistluskeeluga päädinud kihlveopettuste juhtumit käsitlevas kohtutoimikus nimetatud Levadia kaitsjad Maksim Podholjuzin ja Artjom Artjunin ei kuulu lähiajal kogunevate Eesti noortekoondiste nimekirja.

Eesti U21 (sünniaasta 1992 ja hiljem) noormeeste jalgpallikoondis peab 31. mail kell 18 Lillekülas EM-valikmängu Venemaa eakaaslastega. Levadia kaitsja Maksim Podholjuzin, kes senise valiksarja jooksul kuus korda põhikoosseisu kuulunud – ainuke mäng, mille Podholjuzin vahele jättis, tulenes kollaste kaartide kuhjumisest tingitud võistluskeelust – koosseisu ei kuulu.

Eesti U23 koondis (sünniaasta 1990 ja hiljem) kohtub 27. mail Rakveres International Challenge Trophy turniiri raames Slovakkia eakaaslastega. U23 meeskonna nimekirjast ei leia Artjunini nime, kes kõigi loogikareeglite kohaselt sinna kuuluma peaks.

Artjunin mängis U23 koondise eest kaasa mõlemad mullused kohtumised ning tegi eelmise aasta lõpus peetud maavõistluses Aserbaidžaaniga debüüdi ka Eesti A-koondises.

Jalgpalliliit ei soovi teemat kommenteerida

7. mai Eesti Ekspress kirjeldas näiteks detailselt kohtutoimikus ära toodud Skype'i-vestlust Jahhimovitši ja kihlveopettuste korraldamises süüdistatuna kohtu all oleva Anton Sereda vahel. Tolles vestluses on erinevates kontekstides ära toodud Levadia kaitsjate Maksim Podholjuzini ja Artjom Artjunini nimed.

"Oleme seda toimikut näinud ja teiste seas käivad läbi ka mitme Levadia mängija nimed. Aga kas nad on milleski süüdi, pole praegu selge. Kedagi ruttavalt süüdi me ei tembelda ja meeskonnast kedagi ei eemalda," kommenteeris 7. mai Õhtulehes antud episoodi Levadia pressiesindaja Indrek Petersoo.

"Ootamatu ja imelik on Podholjuzini ja Artjunini puudumine küll, aga põhjuseid peab kommenteerima jalgpalliliit," sõnas Petersoo täna. Õhtuleht uuris Eesti Jalgpalli Liidult, kas Artjunin ja Podholjuzin on koondistest välja jäetud kihlveopettuste teemast tulenevalt või muul põhjusel? Jalgpalliliit ei soovinud teemat kommenteerida.

Puudub ka Albert Taar

Tavapärastest U21 meeskonna liikmetest ei kuulu nimekirja ka Aleksandr Kulinitš (Levadia), Joel Indermitte (Paide) ja Brent Lepistu (Flora), ent nemad kõik peavad matši Venemaaga vahele jätma mängukeelu tõttu. Levadia ründaja Artur Rättel ei osale raske põlvevigastuse tõttu.

U23 meeskonnast väärib lisaks Artjuninile ära märkimist ka Albert Taari puudumine. Mullu Narva Transis mängides tegi keskpoolkaitsja kaasa U23 koondise mõlemad mängud, aga tänavu Poola esiliigas Plocki Wisla klubis mängiv kohtumiseks Slovakkiaga kutset ei pälvinud.

Levadia jalgpalluritest on lähinädalatel Eesti koondistesse kutsutud Ilja Antonov (A-koondis), Artur Pikk, Madis Vihmann, Pavel Marin, Andreas Raudsepp (U21), Kaspar Kaldoja, Marek Kaljumäe, Igor Subbotin (U23).