Louis van Gaal Foto: AP/Scanpix
Jalgpall
19. mai 2014, 16:25

TEHTUD: van Gaal sõlmis Manchester Unitediga kolmeaastase lepingu

Manchester Unitedi jalgpalliklubi uue peatreeneri otsingud on lõpuks lõppenud. Kuigi juba pikemat aega oli sisuliselt selge, et meeskonna uueks juhendajaks saab Hollandi koondise senine loots Louis van Gaal, siis täna löödi lõpuks järgmiseks kolmeks aastaks käed.

"Ma olen alati soovinud töötada Inglise kõrgliigas. Töötamine Manchester Unitedi, maailma suurima klubi peatreenerina teeb mu väga uhkeks," ütles pärast MM-i koondise juhandamisest loobuv hollandlane Unitedi kodulehe vahendusel.

"Ma olen üksikutes mängudes varem Old Traffordil juhendanud ja ma tean, kui uskumatu areen see on ja kui kirglikud ja teadlikud on sealsed fännid. Sel klubil on suured ambitsioonid, mul on ka suured ambitsioonid – ma usun, et koos teeme me ajalugu," lisas kolmeaastase lepingu sõlminud van Gaal.

David Moyesi vallandamise järel klubi ajutiseks peatreeneriks saanud Ryan Giggsist saab van Gaali parem käsi. Waleslane teatas ka, et tema jalgpallurikarjäär on sellega lõppenud. Lisaks liituvad klubiga ka väravavahtide treener Frans Hoek ja vastaste luuramise eest vastutama hakkav Marcel Bout.

Täna Suurbritannia meedias levima asunud kuulduste kohaselt kavatseb van Gaal klubi uueks kapteniks määrata Hollandi koondises sama ülesannet täitva Robin van Persie. Seni täitis seda ametit keskkaitsja Nemanja Vidic, kes liitub tulevaks hooajaks aga Milano Interiga.