Ryan Giggs oma viimases mängus Manchester Unitedi särgis.Foto: AFP/Scanpix
Jalgpall
19. mai 2014, 17:31

Ryan Giggs riputas saapad varna

Manchester Unitedi jalgpalliklubi andis täna teada, et nende uus peatreener on hollandlane Louis van Gaal ning tema paremaks käeks saab hooaja lõpus ajutise peatreeneri kohuseid täitnud poolkaitsja Ryan Giggs. Waleslane teatas uudise peale, et sellega on tema mängijakarjäär ka lõppenud.

Klubi eest rekordilised 961 mängu pidanud ning kokku 35 karikat võitnud Giggs võttis oma karjääri kokku: "Minu unistus on alati olnud mängida Manchester Unitedi eest ja kuigi mind kurvastab teadmine, et ma ei tõmba Unitedi särki enam kunagi mängijana selga, on mul olnud õnn seda unistust teoks teha mängides koos maailma parimate mängijatega, rassides imelise peatreeneri Sir Alex Fergusoni käe all ja muidugi mängides maailma parimate fännide ees."

Giggs mängis oma esimese mängu Unitedi eest 2. märtsil 1991. aastal ja oli sellest hetkest saati klubi põhikoosseisu lahutamatu liige. Kuni möödunud hooajani lõi ta alati ka vähemalt ühe värava. Lisaks Manchesteri klubile esindas Giggs 64 korral Walesi rahvusmeeskonda ning neljas matšis ka Suurbritannia olümpiakoondist.