Legendaarne Tallinna Kalevi keskmängija Aleksandr Karavajev (214 cm) oleks Madis Aesma unistuste jalgpallimeeskonnas ametis ründajana, sest: " tiimi vaadates läheks ilmselt kõrgete pallide peksmiseks ja Karavajev on lihtsalt nii pikk mees".Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
20. mai 2014, 11:00

Raadiohääl Madis Aesma unistuste vutisatsis oleks ründajaks kossuäss Aleksandr Karavajev! (1)

Õhtuleht avaldab täismahus ajakirja Jalka maikuu numbris ilmunud artikli, kus muusik ja saatejuht Madis Aesma tutvustab oma unistuste jalgpallimeeskonda.

Madis Aesma: pikka palli mängiks. Palli trügiks võrku

Raadio 2 hommikuprogrammi "Silmad lahti" üks saatejuhte ning Paide rokkbändi Ans. Andur bassimees Madis Aesma pani kokku korralikest tööhobustest koosneva tiimi, kust ei puudu ei tema ega korvpallur!

"Jõulist mängu ja pikka palli paneks," räägib hüüdnime Tursk kandev mees. "Ise ma tehnikat ei valda, nii et tuleb kuidagi paari meetri pealt see pall sisse trügida. See on realistlik jalgpall. Tuleb vaadata võimetele näkku ja nii mängida. Pühapäevaliigades, kus ma mängin, on olukord selline, et joostakse pauguga otsa ja siis sõimatakse. On hea professionaalidest sama koolkonna mehed valida."

David Seaman (väravavaht): Ta on mu lemmikjalgpallur olnud alates sellest ajast, kui hakkasin jalkat mängima ja vaatama. Olen ise ka kogu aeg väravas olnud.

Nigel Winterburn (äärekaitsja): Arsenal on mu lemmikklubi ja Winterburn lemmikvasakkaitsja.

Trifon Ivanov (keskkaitsja): Võiks olla seepärast, et on kõva standardite mees ja põhilise Bulgaaria õlide koondise kapten. Õudse välimusega mees, võimas habemega koll. Tänapäeval liigituks võibolla hipsteri alla.

Ronald Koeman (keskkaitsja): Võimas löök ja standardid. Küll me ees ära lööks.

Madis Kirss (äärekaitsja): Ans. Anduri trummar, olen ise temaga viimasel ajal palju mänginud. Jagame seda värki. Teised Anduri tüübid oleks pingil.

David Batty (äärepoolkaitsja): Ma ei tea, millega tema sümpaatseks muutus, aga mõnus suvaline lõhkuv poolkaitsja. Eks tööinimesi tuleb ka vahel kuidagi tunnustada.

Robert Prosinecki (keskpoolkaitsja): Omal ajal meeldis, eriti just 1998. aasta MMil. See MM on jätnudki mulle kõige kustumatuma mulje, vahepeal isegi vaatan õhtuti neid videoid, kus on kõik sealsed väravad järjest.

Marko Kristal (keskpoolkaitsja): Kristal on mul vist Eesti lemmikmängija läbi aegade. On ju ka Ans. Anduril lugu nimega "Marko Kristal".

Madis Aesma (äärepoolkaitsja): Ma arvan, et selle tiimiga mõne kobistaks ära. Ma tavaliselt küll kogu aeg väravas, aga äkki mõne rebound'i (tagasi põrkunud palli – toim.) lööks sisse, kui ma suluseisus pole.

Aleksander Karavajev (ründaja): Seda tiimi vaadates läheks ilmselt kõrgete pallide peksmiseks ja Karavajev on lihtsalt nii pikk mees.

Toni Polster (ründaja): Ikka perenime ja mullet'i (soenguliik – toim.) pärast. Austria mulle ei meeldi ja pole kunagi meeldinud, aga ta oli vist üks viimaseid mehi, kes 1998. aasta MMil veel mullet'iga ringi jooksis.

Vahetuses: Rinat Dassajev, Ott Mõtsnik, Tõnu Eapost, Rickie Lambert, Yaya Toure, Gert Pajuväli, Mihkel Kirss (kaks viimast nime Aesma bändikaaslased).

Aesma: "Koosseisu oli kerge valida, aga nüüd, kus ära öeldud, tuleb meelde 50 meest, kelle võiks juurde panna. Jalkat on palju vaadatud. Varus võiks olla mõned ENSV mehed, kellest keegi eriti midagi ei tea, näiteks Eapost ja Mõtsnik. Eapost ju vanim mees, kes Eesti kõrgliigas mänginud, kahju, et enam ei saa seda teha. Tänapäevastest mängijatest võiks tegelikult olla Yaya Toure. Kui tema oleks tiimis, siis võiks vabalt kõik ülejäänud olla Anduri tüübid, eestikatel saaks ikka kulla."