LÖÖDUD: TÜ/Rocki treenerite näod räägivad iseenda eestFoto: MATI HIIS
Korvpall
19. mai 2014, 22:30

BC Kalev/Cramo murdis Tartu Rocki 80:64 ja võib kolmapäeval kulla saada

Kas korvpallifinaal sai tänasega läbi? (6)

Kui enne tänast säilis veel lootus, et Tartu Rock võib koduses korvpallifinaalis midagi muuta, siis BC Kalev/Cramo 80:64 võiduga see kadus. Küsimus pole ainult tulemuses, vaid ka tartlaste tahtes, mis kippus kaduma. Kalev võib ülehomme kodusaalis seeria lõpetada.

„Loobusime kuidagi lihtsalt, vahepeal jätsime mängimise pooleli. Kalev võitis lauavõitluse selgelt (41:27 – toim). Kui selle nii suurelt kaotame, on midagi valesti. Kui tulevad mõned ebaõnnestumised, siis hakkab see mõnda mängijat kammitsema ja hakatakse käsi laiutama. See häirib mind eriti," kritiseeris Rocki juhendaja Gert Kullamäe.

„Meil ei ole jõudu."

„Kõik see näitab, et me pole meeskonnana heas seisus. Teatud mängijad ebaõnnestusid totaalselt, nii ei saa ära langeda! Olen juba palju rõhutanud, et oleme lihtsalt augus. Sellele vaatamata ei tohi loobuda."

Esimesel poolajal hoidis Kalev kerget initsiatiivi, aga tegi vaheaja eel väikese spurdi ja pääses puhkama seisul 42:32. Veel teise poolaja kolmandal minutil näitas tabloo 46:41, jättes kõik otsad lahti. Ent Rain Veidemani kahe kaugviske ja Gregor Arbeti kolme korvi toel tehti 14:3 spurt seisuks 60:44 ja see kuulutas mängu sisuliselt lõppenuks. Kümne punktini vahe enam ei vähenenud.

„Tuleb tunnistada, et meil ei ole jõudu," ohkas Rocki ühe paremana 9 punkti visanud Timo Eichfuss. „Vastased on tugevad, lauavõitluses üle, meie viskame mööda, teeme kolmandat mängu järjest lihtsaid pallikaotusi," loetles Eichfuss hädade põhjuseid.

Kalevi juhendaja Alar Varrak tunnistas, et oli lõpuni pingul. „Esimeses mängus oli minu prohmakas ja ka teises tuli Rock ka tagasi. Alarm põles! Mingil hetkel said nad paar lihtsat korvi järjest ja siis veel kaks korda vabalt kolmest proovida. Vabamalt tundsin end siis, kui jäänud oli kaks minutit," meenutas Varrak.

„Mulle jäi alguses mulje, et Rock otsustas vahepealse viie päevaga kaitsele rohkem tähelepanu pöörata. Aga lõpuks saime ise kaitse korda ja sellest tulenevalt kergeid korve."

Veideman terve seeriaga rahul

Teises mängus jalga väänanud, aga eile algkoosseisus platsile tulnud ja 25 minutit mänginud kalevlane Rain Veideman lausus, et on meeskonna esitustega väga rahul.

"Kogu seeria on olnud hea, oleme teinud asju, mida kokku leppisime. Pidanuksime juba varem niimoodi tegutsema, aga hea, et vähemalt finaalikski oleme oma mängu leidnud. Teisel poolajal sundis meie agressiivsus nad eksima, saime oma mängu jooksma ja seda oligi meile vaja."

Kas neljandas mängus võib Rockil veel võimalus olla? „Peamine, et oleme ise mänguks piisavalt hästi valmis. Loodetavasti aitab see uuesti võita," märkis Veideman.
Varrak pakkus, et psühholoogiline eelis on nüüd Kalevi poolel. „Samas pole Rockil enam midagi kaotada," lisas ta.