Foto: Reuters
Jalgpall
20. mai 2014, 10:00

Ryan Giggsi karjäär numbrites

Manchester Unitedi jalgpalliklubi sai endale eile uue peatreeneri Louis van Gaali isikus. Hollandlase abimeheks saab klubi legend Ryan Giggs , kes teatas, et lõpetab oma 24aastase mängijakarjääri.

Walesi poolkaitsja oli osa Unitedi põhikooseisust alates 1991. aastast ning Giggs saavutas selle ajaga nii palju, et kõige üleslugemiseks oleks vaja tervet lehte. Siin on lühikokkuvõte Giggsi karjäärist läbi numbriprisma:

1. värava lõi Ryan Giggs Manchester Unitedi eest 4. mail 1991. aastal kui 1:0 alistati linnarivaal City. Isegi Giggs ei tea täpselt, kas pallile sai esimesena jala vahele tema või vastase kaitsja, ent ajalukku on see kirja läinud waleslase kollina.

21. hooaega järjest lõi Giggs värava Premier League’is ehk 1992. aastal alguse saanud Inglismaa uues kõrgliigas. Vaid oma viimasel hooajal jäi tal skoorimata.

8 aastat kestis Giggsi salasuhe oma venna abikaasaga. See, et ta oma pika karjääri jooksul oli hiilgav jalgpallur, ei tähenda, nagu ta eraelus kohati paras tõbras poleks olnud.

3 peatreeneri all mängis Ryan Giggs Unitedis. 23 aastat oli tema juhendajaks Sir Alex Ferguson, alla hooaja kuulas ta David Moyesi õpetussõnu ning üks kord jooksis ta platsile, olles ise mängiv peatreener.

35 tiitlit võitis Giggs oma karjääri jooksul. "Nii palju kulda, et isegi B.A. Baracus kahvatuks," võrdles klubi legend Rio Ferdinand meeskonnakaaslast "A-Rühma" tegelasega.

1031 profimatši pidas poolkaitsja oma karjääri jooksul: 963 Manchester Unitedis, 64 Walesi ja 4 Suurbritannia koondise rivistuses.

3 aasta pärast võiks Giggs saada Manchester Unitedi peatreeneriks. Just nii pikk oli 62aastase Louis van Gaaliga sõlmitud leping ning kui hollandlane oma töö ära teinud on, ennustatakse tema järglaseks just Giggsi.