Spordivaria

FOTOD: parimad Eesti hobused pälvivad tunnustust (5)

LISA KOMMENTAAR

Selgitage20. mai 2014, 15:07
palun ka seda, et kui ürituse korraldab Uuemõisa tall, siis kuidas jäetakse mulje, et ürituse korraldas mingi selts? See teeb sama välja, kui korraldamisega kokku mitte puutunud seltskond läheb Õllesummerile üle andma parima õlleklaasi preemiat, arvestusega, et klaase on summeril sadu ja 3klaasi osutusid seltskonna omaks. Võiks ikka asja natuke uurida ka
Selgitage20. mai 2014, 13:45
palun, mis moodi EHS Uuemõisa karika korraldas? Paluks infot.
Torinhevonen20. mai 2014, 10:22
Jaaa, tori hobune....
Costner on isa poolt holstein ja ema on tori-hannoveri-holsteini ristand. Kokku tori? Sellise veresusega saaks ta ka eesti sporthobuste tõuraamatusse.
Siiski20. mai 2014, 12:13
Aga enamikel sporttori tõugu hobustel ongi üsna minimaalselt päris tori sees. Üle poole tori veresusega on minu teada üsna vähe hobuseid spordis esindatud.
Torinhevonen @Siiski20. mai 2014, 12:16
That's the point! Kui tõus on ülekaalus muud tõud, siis miks me nimetame seda hobust nimetusega, mida on heal juhul 1/8? Eesti hobune, kes on araabia veresusega ei ole ju araabia hobune, aga tori hobune jääb torikaks ka siis, kui tema vaarisa/-ema oli torikas. Mõistetamatu.
Muide, see "sport"torikas on paras turusolkimine, kuna ESH on konkurentsivõimelisem ja spordis kindlasti eelistatum. Torikas võiks jääda torikaks. Ei tasu teha jalgrattast kelku.