Läti langes konkurentsistFoto: ALEXANDER NEMENOV
Jäähoki
20. mai 2014, 19:06

GALERII: Läti kaotus päästis soomlased häbist (3)

Valgevenes jätkuval jäähoki MMil on täna kavas viimased alagrupikohtumised. Vakantne oli veel vaid üks veerandfinaalkoht ning selle nimel kemplesid meie lõuna- ja põhjanaabrid ehk Läti ja Soome. Seejuures olid soomlastel kõik matšid juba peetud ning nad pidid lootma lätlaste koperdamisele. See ka juhtus, kui Läti kaotas Šveitsile 2:3.

Soomlastel oli neljandana koos 11 ning lätlastel viiendana 9 punkti. See tähendas seda, et kui Läti oleks täna Šveitsi võitnud (ükskõik, kas normaal- või lisaajal), pääsenuks veerandfinaali nemad, Soome jäänuks aga esimest korda viimase 59 aasta jooksul MMil kaheksa parema seast välja.

Soomlaste kergenduseks saavutas 3:2 võidu Šveits ja nii pääses veerandfinaali ikkagi põhjanaabrite meeskond, kes kohtub nüüd kaheksa parema seas A-alagrupi võitnud Kanadaga.

Kaks tänast mängu on juba lõppenud, A-grupi võitnud Kanada alistas 3:2 Norra ning B-grupis teisel kohal paiknev USA sai 5:4 jagu Saksamaast.

Lisaks kohtuvad A-alagrupis Taani - Slovakkia (tulemus 3:4) ja Tšehhimaa - Prantsusmaa (20.45), B-grupis toimub lisaks Läti ja Šveitsi madistamisele ka Valgevene ja Venemaa vaheline mäng (20.45).