KES AIAS? Foto: ARNO SAAR
Jalgpall
20. mai 2014, 23:26

Jürgenson käis operatsioonil, Toomil peavalud!

Derbiväravat ei meelitanud välja ei päike, ei paduvihm

FC Flora hammas ei hakanud juba kümnendat liigamatši järjest Tallinna Levadia peale ning meeskonnad leppisid teist korda sel hooajal viiki, seekord väravateta.

Kui 90 minutit jalgpalli lõppevad väravateta, võib süüdlasi olla mitmeid – ründaja, kes ei suuda ihuüksinda olles kaheksa meetri pealt väravasse toimetada (Igor Subbotin), väravavahid, kelle alistamine on pea võimatu (Roman Smiško on meistriliigas puuri puutumatuna hoidnud juba 719 minutit järjest ) või ilmataati, kes suutis ühe mängu jooksul pakkuda nii kõrvetavat päikest kui ka talumatut paduvihma. Kokkuvõttes said aga eile platsil kokku lihtsalt võrdsed võistkonnad.

"Sellistes mängudes sõltubki punktide saatus sellest, kas sa kasutad oma vähesed võimalused ära või mitte," võttis Tallinna klassiku kokku Levadia peatreener Marko Kristal. "Tahtsin väga võita, aga seekord rohkem punkte ei antud," muigas mees.

Ka Flora peatreener Hurt tunnistas, et kui mõlemad meeskonnad proovivad iga hinna eest võidule mängida, ongi viik loogiline tulemus. Kuigi Flora pole viimases 10 mängus Levadiat alistada suutnud, on loots optimistlik: „Kõik statistika lüüakse lõpuks pea peale. Kaks ja pool aastat polnud me neilt punktigi saanud ja nüüd oleme teinud kaks viiki järjest."

Sel nädalavahetusel ei ootagi kumbagi meeskonda ees kergem matš: Levadia mängib Kaljuga ning Flora Infonetiga. Kusjuures lillekülakatel on olukord seda keerulisem, et Markus Jürgenson käis meniskioperatsioonil ning ei saa meeskonda ligikaudu kuu aega aidata ja väravavaht Mait Toomi vaevavad peavalud, mis loodetavasti nädalavahetuses siiski juba kadunud on.