Yannick Weber maadles lätlastega kõvasti, kuid just tema värav kindlustas soomlastele veerandfinaalipääsuFoto: ALEXANDER NEMENOV
Jäähoki
20. mai 2014, 23:41

Šveitsi koondislane: Soomlased andsid meile rohkem raha kui lätlased! (1)

Valgevenes jätkuval jäähoki MMil selgusid täna lõplikud veerandfinaalpaarid ning erilise tänuavalduse peab läkitama Soome koondis, kes pääses kaheksa parema hulka tänu šveitslaste vihale ja lätlaste ebaõnnele.

Soomlastel oli B-alagrupis neljandana koos 11 ning lätlastel viiendana 9 punkti ning võidu korral pidanuks soomlased esimest korda 59 aasta jooksul MMil kaheksa parema seast välja jääma.

Lätlased jäid aga juba avapoolajal edasipääsulootuse minetanud Šveitsi vastu 0:2 kaotusseisu ning kuigi kahel viimasel kolmandikul visati kaks väravat tagasi, kaotati 2:3. Šveitsi võit oli ka omamoodi revanš – Sotši OMi veerandfinaalis kaotati Lätile valusalt 1:3. Minskis võiduvärava löönud Yannick Weber naljatas seepeale: „Soomlased andsid meile rohkem raha kui lätlased, kuid eks kättemaks oli samuti magus!"

Ometi ei pruugi soomlaste edasine teekond nii õnnelikult enam kulgeda, sest veerandfinaalis kohtutakse A-alagrupi võitnud Kanadaga, kellele alistuti OMi poolfinaalis 1:2.

EIle õhtul valmistas suurüllatuse Prantsusmaa, kes alistas viimases alagrupikohtumises 6:2 Taani ning jõudis pärast 1995. aastat esimest korda kaheksa parema hulka.

„Peaasi et lõbus oleks," sõnas ajaloolise saavutuse üks peaarhitektidest Antoine Roussel, kes visanud turniiril viis väravat. Prantsuse meeskonna jaoks tundubki edu nagu karussellisõit Pariisi Disneylandis, miljon eurot või croissantide matsutamine Seine'i kaldal, kuid ka neil ei pruugi edaspidi nii hõlpsalt minna.

Täna kohtuti aga Tšehhiga, lisaajal võeti vastu 4:5 kaotus. Nüüd ootab veerandfinaalis ees eriti kõva pähkel - B-alagrupi võitnud Venemaa, kes alistas täna 2:1 Valgevene. 
Valgevene mängib kaheksa parema seas Rootsiga, kes kindlustas A-alagrupis Kanada järel teise koha.

Veerandfinaalid peetakse neljapäeval. 

JÄÄHOKI MM-i VEERANDFINAALID:

Kanada - Soome
Venemaa - Prantsusmaa
USA - Tšehhi
Rootsi - Valgevene